no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

God stemning på julemarkedet

Nærbilde av to glade elever
Julie og Kristine synes det er kjempekoselig å arrangere julemarked. Foto: Sissel Flo Nilsen

Publisert:

06.12.2019

Oppdatert:

30.01.2023 kl.14:23

Gradestokken viser 7 plussgrader og det er stjerneklart. Et perfekt bakteppe for det elevene har gledet seg til i mange måneder.

Like sikkert som at det er desember, er det at Aht-avdelingen avholder sitt årlige julemarked. De har brukt mange timer i høst på å produsere salgsvarer til markedet og endelig er dagen her. Det strømmer på av familie, venner og naboer som ønsker å se på og kanskje kjøpe noe av det elevene har laget.

Elever står i salgsdisken

 

Ved traktoren står det juletrær til salgs og en bålpanne med deilig gløgg i gryta til de som ønsker noe å varme seg på. Inne i hallen henger det kranser på veggen, fuglematere, svibler, knagger, lykter, blomsterkasser, krakker og mange flere produkter som flittige hender har arbeidet frem.

-Det er så koselig å se at det kommer så mange mennesker!

Julie og Kristine er i strålende humør. De har begge laget kranser og plantet svibler. Julie har i tillegg jobbet med krokketspillet, mens Kristine har laget sitteunderlag og bordskånere. De kan fortelle at de synes det har vært veldig gøy å lage produktene.

 

solgt-lapp som henger på et juletre

Phillip selger juletrær i kveld og kan fortelle at det kom folk og kjøpte trær allerede med en gang markedet åpnet. Kameraten hans har som oppgave å ta bilder som skal brukes til å lage en intern avis for avdelingen. Han synes denne dagen både er en fin og avslappende måte å ha skole på.

2 gutter poserer, en med kamera.

 

-Noe av det beste med å gå på Melsom er at jeg blir kjent med mange nye mennesker.

Beatrice som har gått her i ett år allerede, snur seg og smiler til Sonja som går førsteåret. De står sammen på kjøkkenet og steker mengder med vafler. Det er lang kø i vaffeldisken hos Isabel, så de må stå på.

to jenter poserer med vafler på et fat

 

Ute i kafeen sitter mormor og morfar til Stian. Han serverer dem tykke, varme vafler med masse rømme og syltetøy på. De skryter takknemlig til barnebarnet sitt.

 -Vaflene er veldig gode!

Gutt står mellom besteforeldrene som han har servert vafler til.

 

Markedet er et stort samarbeidsprosjekt hvor alle elever og lærere på avdelingen bidrar. Elevene står i sentrum og tar ansvar, mens lærerne hjelper til der det trengs. Et prosjekt som bidrar til både faglig kunnskap, personlig utvikling og sosial kompetanse.