no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Kombinasjonen hest og skole på Melsom

To elever bærer hinder i ridehallen. Den ene leier også en hest.
Elevene stilte opp og bidro til at de besøkende fikk oppleve hvordan treningstimene gjennomføres. Foto: Sissel Flo Nilsen

Publisert:

11.01.2020

Oppdatert:

30.01.2023 kl.14:19

Lørdag arrangerte skolen Hestesportdag. Her kunne alle som ønsket, få informasjon om de to programområdene våre hvor man kan drive med hestesport som en del av skolehverdagen.

Det ene programområdet vi tilbyr er Studiespesialiserende toppidrett hest (sprang eller dressur) som automatisk innebærer studiekompetanse. Det andre er Naturbruk med heste- og hovslagerfag hvor du kan velge mellom studiekompetanse eller lærlingeløp.

Skolens ledelse ønsket de besøkende velkommen, før to elever i 2. klasse på toppidrett fortalte om livet som toppidrettselev langt hjemmefra.

Runa som kommer fra Finnmark, forklarte hvordan en skoledag på Melsom kan se ut, når man har ansvar for en hest. Hun kunne også berolige forsamlingen med at det går helt fint å gå på skole så langt hjemmefra.

Veronika fra Gjøvik fortalte at hun valgte Melsom vgs fordi hun ønsket å gå studiespesialiserende og samtidig satse på hestesport. Hun tenker det hadde vært altfor krevende å gå tradisjonell studiespesialiserende. Skolen legger godt til rette for at elevene kan utvikle seg i sporten og delta på stevner gjennom skolegangen.

Etter å ha fått en omvisning i studentboligen, med en sniktitt inn på et par av rommene, gikk turen til stallanleggene. Elever som skal gå Studiespesialiserende toppidrett hest må ha med egen hest. De som velger å gå Naturbruk får ri på skolens hester. (Om de ønsker, kan også de ha med egen hest.)

I ridehallen var de flittige elevene våre og trenerne deres på plass og ga de besøkende en demonstrasjon på treningstimer i sprangridning og dressur.

Rektor informerer elever og foresatte i StueneHest med rytter hopper over hinderTo mennesker snakker sammenHest med rytter viser dressurridning for læreren sin.