no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Melsomelever til landslaget

Tre glade jenter i ridehall
Fra venstre: Kamilla Kjile Pettersen, Birgitte Emilie Meier og Kaja Stenslet Johansen Foto: Sissel Flo Nilsen

Publisert:

18.01.2019

Oppdatert:

30.01.2023 kl.15:53

Landslagledelsen for sprangridning holder øye med resultatlister og reiser rundt på stevner for å se etter ryttere som utmerker seg i ryttersporten.

Denne gangen har de plukket ut Birgitte Emilie Meier som går i 1. klasse på studiespesialiserende Toppidrett hest og Kaja Stenslet Johansen som gikk i 3. klasse i fjor. Birgitte rir på landslaget i sprang for junior, og Kaja for unge ryttere. Kaja utmerket seg allerede i fjor ved å ta bronsemedalje i Innendørsmesterskap (INM) for unge ryttere.

Baltic cup

I tillegg er Kamilla Kjile Pettersen som også går i 1. klasse, tatt ut av Norges rytterforbund til å ri internasjonalt stevne denne helgen i Danmark. Denne uken reiste dermed både Birgitte Emilie Meier og Kamilla Kjile Pettersen til Herlufmagle i Danmark for å delta i Baltic cup. Dette er en cup for aldersbestemte grupper som arrangeres på omgang i de nordiske landene. I vinterferien deltar Birgtte på Norwegian horse festival på Lillestrøm. Kaja må dessverre være hjemme i denne omgang fordi den beste hesten er skadet.

Satsningsgruppe

Det er mange konkurranser rytterne skal delta på i løpet av året. Vi kan nevne at både Birgitte og Kaja er i en satsningsgruppe som fører til at de nå i april skal ri et uttaksstevne, til Nordisk mesterskap og Europamesterskapet som foregår til sommeren.

Vi ønsker de dyktige rytterne våre lykke til.