no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Sølv i skole-NM

Vinnerne poserer foran traktor
Natalie Barheim og Marius Flåten foran traktoren de øvde på før konkurransen. Foto: Sissel Flo Nilsen

Publisert:

12.04.2019

Oppdatert:

30.01.2023 kl.15:43

Natalie og Marius i 2LG er glitrende gode både i å manøvrere traktor og i å vise teoretisk kunnskap innen naturbruk. Det fikk de vist fram til gangs på torsdag denne uka.

Da ble skole-NM i landbruk og gartneri avholdt for første gang, og arrangementet foregikk på Kalnes videregående skole i Sarpsborg. Konkurransen elevene var med på gikk ut på å flytte en stabel med paller fra ett sted til et annet innenfor et oppmerket område som skulle illustrere et veldig trangt lager. Som redskap brukte de en traktor med pallegaffel påmontert. Etter denne praktiske delen, måtte de gjennom en teoretisk prøve med spørsmål fra programområdet. De konkurrerte mot elever fra Trøndelag, Buskerud, Østfold og Oppland.

Elevene er selvfølgelig strålende fornøyd med 2.-plassen. -Jeg hadde trua på en god pallplass, sier Marius. Både Natalie og jeg var ganske sikker på at vi kom til å havne «på pallen» etter at vi hadde gjennomført traktorkjøringen.

-Det var veldig spennende å være med på konkurransen, tilføyer Natalie. Jeg var veldig nervøs på forhånd men da vi endelig kom i gang, syntes jeg det gikk greit og det var bare gøy. Natalie var mer nervøs for traktorkjøringen enn teorien, mens for Marius var det motsatt.

De gjorde det veldig godt på spørsmål om HMS i teoridelen. I tillegg til arrangerte HMS-feil de skulle avdekke på verkstedet, fant de feil der inne som arrangørene ikke hadde plantet bevisst. Dette fikk de ekstrapoeng for.

Det var over 400 mennesker på arrangementet med stort og smått. Noen hadde med seg familien og alle hadde med seg lærere. Alle ankom dagen i forveien. Da var det åpningsseremoni med underholdning og deilig mat. Premieutdelingen fant sted torsdag kveld og da var stemningen til å ta og føle på. Marius og Natalie var naturlig nok kjempespent på resultatet.

Vel hjemme har de mottatt mange gratulasjoner. Studierektor på naturbruk Linda Hiis, som var den som i utgangspunktet utfordret elevene til å delta, kom løpende over plassen og kunne fortelle at hun var så stolt av dem at hun nesten sprakk.

Marius, Thor og Natalie foran traktoren.