no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Stemningsfullt julemarked

Lærer rører i gryte over bål
Geir Solberg sørger for at alle får gløgg å varme seg på. Foto: Sissel Flo Nilsen

Publisert:

07.12.2018

Oppdatert:

06.06.2023 kl.08:58

Det er mørkt men likevel lyst. Skinnet fra bålpanna, kubbefaklene og julelysene gir en varm glød på plassen foran skolebygningen.

Ei lita jente i rosa bobledress stabber begeistret frem og tilbake mellom benkene. Hun kjenner med et forundret uttrykk i ansiktet på snøen med de bittesmå fingertuppene sine. En lærer serverer gløgg mens andre hjelper elevene med arbeidet i kassa. En familie sitter og koser seg med pepperkaker til gløggen. De titter bort på rekken med juletrær. -Hvilket skal vi velge? Elever fotograferer, bærer ved og serverer klementiner til kundene sine. Noen kommer, mens andre går. Ja, det er god stemning på julemarkedet til elevene som går på Arbeidslivstrening ved Melsom vgs.

Vi møter på den samme gode stemningen inne i salgsrommene. Elevene er stolte over produktene de har jobbet med de siste månedene. De har laget alt fra julekaker via fuglematere, toveprodukter, ja nesten alt hva du kan tenke deg -til skjærefjøler. Skjærefjøler som er så glatte og myke at man kan leve seg inn i hvor mange timers pussing med det fineste sandpapir som er lagt ned. Her er det ivrige hender som har jobbet. Tålmodige hender -og utålmodige. Her har det vært tilpasninger til hver enkelt elev slik at alle har fått bidra. I kafeen står glade elever og selger verdens beste vafler. Bordene er fulle av fornøyde gjester.

Det finnes ikke noe slikt som dette julemarkedet når man ser hva det gjør med elevene. Hvilken fin erfaring, samhold og glede det gir. Nå er det ryddet. Elevene har en velfortjent fridag, mens lærerne oppsummerer og får nye ideer til neste års julemarked. Vi kan nok bare glede oss!