no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Trafikk- og helsedag

Elever i klasserom ser presentasjon som to politi holder
Camilla Ålien Johansen (til venstre) og Kristine Bye fra Sør Øst politidistrikt startet dagen med et inkluderende foredrag om ungdom, nettvett og rus. Foto: Sissel Flo Nilsen

Publisert:

26.02.2020

Oppdatert:

30.01.2023 kl.14:16

Hvert år holdes dette arrangementet for avgangselevene i god tid før russefeiringen starter.

Det var tankevekkende og til tider skremmende informasjon elevene fikk denne dagen. Etter politiets foredrag om ungdom, nettvett og rus, hvor elevene også fikk prøve promillebriller, holdt Terje Refsnes fra Sørlandet førstehjelpsundervisning et foredrag med tittelen. -Når ulykken er et faktum hva da? Han utfordret elevene til å tenke selv og bidra underveis i foredraget sitt for å skape engasjement. Filmene han viste om hva som kan skje hvis man ikke er oppmerksom som sjåfør, ikke bruker bilbelte og har løse gjenstander liggende i bilen, var alle skremmende og tankevekkende.

Etter pausen holdt Renate Haugom fra Evidastiftelsen et gripende, personlig foredrag om de to trafikkulykkene som førte til at lillesøsteren hennes til slutt omkom.

Det siste foredraget, -Ja er ja, med Sanitetskvinnene handlet om å sette grenser for seg selv og å respektere andres grenser når det gjelder sex. Budskapet deres var at det ikke skal være tvil om begge partene virkelig vil ha sex.