no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Vellykket julemarked

Elever, lærere og foresatte rundt bålpanna, og tre med lys
Foto: Sissel Flo Nilsen

Av:

Sissel Flo Nilsen

Publisert:

12.01.2018

Oppdatert:

30.01.2023 kl.15:36

Hvert år arrangerer elever ved Melsom vgs julemarked. I år strømmet det på flere mennesker enn noen gang, som fikk oppleve en god dose julestemning.

-Det er så imponerende hvordan elevene og lærerne har jobbet for å få til dette. Det sier rektor Roar Jenshagen som er innom og hilser på. Det er stemningsfullt lys og god varme i de brennende kubbefaklene som er plassert rundt på gårdsplassen. Solen gikk akkurat ned, og et vakkert blåtimelys stryker over husene.

Det er mange besøkende både rundt bålpanna, inne på cafeen og i salgslokalene. Mennesker møtes over en kopp gløgg. Noen har møtt naboen, andre slår av en prat med en av de andre foreldrene eller en lærer. Det er avdeling for Arbeidslivstrening som hvert år arrangerer dette julemarkedet. Elevene har selv laget alle produktene og de har arbeidet med dette i hele høst med julemarkedet som mål. I kveld tar alle i et tak for at de besøkende skal få en hyggelig opplevelse. Det er mange ting å ta fatt i. Gløgg skal serveres, kubbefakler skal skiftes ut, grøtservering, vaffelsteking, oppvask og ikke minst så er det en viktig jobb å sitte i kassa. -Dette er en god praktisk tilnærming til arbeidslivet. Elevene får oppleve mestring på mange områder, sier Linda Hiis som er studierektor på avdelingen. Hun gleder seg sammen med elevene over at markedet også i år er så godt besøkt.

 

Elever og lærere rundt bålpannaTraktor, og grantrær til salgsBlomsterdekorasjoner pakket i cellofanElever ved benker med pledd utenfor salgslokaletLyspyntet treKunder med varer de skal kjøpe, i armeneElev heller gløgg i kopp fra kjele som henger over bålpannaPapirposer med julekaker i, til salgsStrikkede kluterBarn og mormor ser på kluterSyltetøyglass med hjemmelaget syltetøyFar med to barn drysser sukker på en tallerken med grøtKunde, elev og lærer i samtale over diskenLærere, elever og foresatte rundt bålpannaBål