no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Nøtterøy VGS vertskap for Erasmus+ prosjektet «Towards a sustainable European future with entrepreneurial skills for the 21st century”

Elevene var på bedriftsbesøk til Jotun i Sandefjord. Foto: Birgit Klavenes Storhaug

Av:

Birgit Klavenes Storhaug

Publisert:

26.04.2023

Oppdatert:

30.05.2023 kl.01:29

Fra 17. – 21. april var Nøtterøy VGS og entreprenørskapselevene vertskap for prosjektet, og vi hadde besøk av 30 elever og 5 lærere fra våre samarbeidsskoler WFO Kafka i Merano, Italia, BHAK-BHAS i Hallein, Østerrike og LSMU Gimnazija i Kaunas, Litauen.

Vi hadde en innholdsrik uke hvor elevene fikk jobbet mye med engelsk kommunikasjon og samarbeid på tvers av nasjonaliteter. De fikk også en smak av det Vestfold har å by på av historie, kultur og natur.

Mandag hadde vi presentasjon fra våre gjester og bli-kjent- og teambuildingsaktiviteter på skolen før vi dro ned til vikingskipene på Brygga. Der fikk vi se skipene på nært hold og mye interessant informasjon om hvordan vikingene levde. Dagen ble avsluttet med felles middag på Peppes Pizza.

Artikkelen fortsetter under bildet

Vikingskipene 1.jpg

Tirsdag hadde vi også aktiviteter på skolen, og våre gjester fikk jobbe litt med bærekraftmålene og utvikling av en mer bærekraftig forretningsmodell for en restaurant

Engelsktime med 1. klasse ble det også tid til, og vennskapsbånd ble knyttet. På ettermiddagen hadde vi interessant besøk på Gründerhuset Hi5, der to lokale gründere fortalte sin historie med fokus på viktigheten av nettverk i oppstartfasen. Vi avsluttet dagen med et rebusløp, «Tønsberg Historical Challenge», hvor elever og lærere fikk lære mer om Tønsberg historie og utfordret sine kreative evner ved å ta kreative gruppebilder på ulike steder rundt i byen.

Artikkelen fortsetter under bildet

collage.jpg

Onsdagen ble tilbragt i nydelig vær på Færder Nasjonalparksenter. Der fikk vi lære om nasjonalparken, om utfordringer med både havplast og stillehavsøsters, og vi fikk jobbet litt med idemyldring for hvordan østersen og plastsøppel kan brukes som en ressurs. Tid til å utforske svabergene og nyte vårsolen ble det også.

Artikkelen fortsetter under bildet

collage2.jpg

Torsdag var utfluktsdag til Sandefjord, hvor vi var så heldige å få besøke Vestfolds største og mest internasjonale bedrift, Jotun. Vi fikk innblikk i Jotuns historie med røtter fra hvalfangsttiden, Jotuns verdier, hvordan de tenker bærekraft, og hvordan de jobber med innovasjon og vekst.  Vi fikk også en veldig interessant omvisning på Hvalfangstmuseet i Sandefjord, og innblikk i hva denne virksomheten betydde for utviklingen av vårt lokalsamfunn i perioden frem til 1960-tallet. Bærekraftaspektet relatert til hvalfangst ble også diskutert.

Fredag var siste dag, og den ble brukt til å oppsummere inntrykkene fra uken samt lage filmer og presentasjoner gruppevis før vi tok farvel med hele alle sammen. Rektor, Jonathan Hall fra Færder kommune og lærerne ønsket alle riktig god tur hjem med en liten hilsen på veien.

En innholdsrik uke er over, og værgudene viste seg fra sin beste side i Vestfold denne uken😊

Neste gang er det vi som skal på tur og utforske Syd-Tyrol, og vi gleder oss allerede til gjenbesøk til WFO Kafka i oktober!

 

Vippefyret 2.jpg

Les om elevenes uveksling i Kaunas Litauen mars 2023