no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Towards a sustainable European future with Entrepreneurial skills for the 21nd century

Høy stemning i Zalgiris Arena

Av:

Birgit Storhaug

Publisert:

21.03.2023

Oppdatert:

30.05.2023 kl.01:36

I uke 10 deltok åtte elever og to lærere på utveksling til Kaunas i Litauen. Det ble en variert og interessant uke hvor både elever og lærere ble kjent på tvers av nasjonalitet og kultur.

Etter et år med søknadsprosess og planlegging er vi endelig i gang med vårt Erasmus+-prosjekt med våre samarbeidende skoler LSMU Gimnazija i Kaunas, Litauen, HAK Hallein i Hallein, Østerrike og WFO Kafka i Merano, Italia.

I uke 10 deltok åtte elever og to lærere på utveksling til Kaunas, Litauen og det ble en variert og interessant uke hvor både elever og lærere ble kjent på tvers av nasjonalitet og kultur. Vi fikk kunnskap om skolekultur og organisering av skolehverdagen i Litauen, og var så heldige at vi fikk overvære LSMU Gimnazija sitt 10-års jubileum med stor feiring den uken vi var på besøk.

Artikkelen fortsetter under bildet

Teambuilding og kommunikasjon

En innholdsrik uke

Vi  besøkte Universitetet i Kaunas sitt fakultet for teknologistudier, et Startup-space spesielt for nye gründere med universitetsbakgrunn og vi fikk innblikk i hvordan det jobbes med bærekraft hos et entreprenørselskap. Innblikk i både gammel og ny kultur fikk vi også ved besøk på kunstmuseum, der gammel kunst ble formidlet på en ny og effektfull måte gjennom Virtual Reality. Ikke minst fikk vi oppleve det som på folkemunne kalles “Litauens andre religion”, nemlig basketball. Basketballarenaen I Kaunas rommer 12.000 mennesker, og vi fikk oppleve en euforisk stemning da hjemmelaget Zalgiris som spiller i Europaligaen fikk besøk av ASVEL fra Lyon, Frankrike.

Artikkelen fortsetter under bildet

                       Kunstopplevelser på gammel og ny måte

Gode minner og bedre forståelse

En uforglemmelig uke er tilbakelagt, og vi sitter igjen med gode minner, mye trening i engelsk, (og litt tysk) kommunikasjon og samarbeid med elever og lærere fra andre land, og ikke minst større forståelse for ulike kulturer.

En oppfordring fra elevene som deltok:

«Har du mulighet til å delta på en slik utveksling, så grip sjansen!»

Nå gleder vi oss til gjenbesøk og en innholdsrik uke for våre gjester etter påske.

Takk til EU og Erasmus+-programmet for å gjøre slike opplevelser mulig!

Alle deltakerne samlet foran skolen - vi sees igjen i april!

Nøtterøy VGS vertskap for Erasmus+ prosjektet «Towards a sustainable European future with entrepreneurial skills for the 21st century”