no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Informasjon om tiltak for å unngå Covid-19 smitte ved skolestart 2020


Publisert:

16.08.2019

Oppdatert:

18.02.2021 kl.15:14

SMI-skoen følger trafikklysmodellen og vi er nå på gult nivå. Det innebærer at hele skoleklasser kan være samlet og vi har et fulltidstilbud med ordinære skoledager. Gult nivå gjelder fram til helsemyndighetene i kommunen beslutter at det skal endres.

I det daglige:

Folkehelseinstituttet har utarbeidet råd om avstand, hoste– og håndhygiene til befolkning, noe SMI-skolen følger. I tillegg har skolen forsterket renhold.

  • Elevene skal vaske hendene når de drar hjemmefra.
  • Elevene desinfiserer hendene når de kommer til skolen. Dispensere finnes ved alle innganger. Elevene fortsetter å vaske hendene og jevnlig gjennom skoledagen. Såpe og vann fungerer også fint.
  • Elevene holder en meters avstand utenfor klasserommene, og unngår store ansamlinger i friminuttene.

 

Hva gjør du hvis du mistenker at du er syk med Covid-19?

Har du symptomer på Covid-19 skal du ikke møte på skolen før du har testet deg, fått et negativt svar og er symptomfri. Gi beskjed til din kontaktlærer om at du er hjemme fram til testresultatet foreligger. Det er ikke nødvendig å gå til fastlegen for å bli testet. Føler du symptomer på Covid-19 når du er på skolen, skal du informere kontaktlærer eller administrasjonen snarest og gå hjem umiddelbart.

De vanligste symptomene på koronaviruset likner på symptomer du får ved forkjølelse og influensa. Senere i sykdomsforløpet utvikler mange tungpustethet. Folkehelseinstituttet har laget en oversikt  for å skille covid-19 fra vanlige luftveisinfeksjoner og allergi.

Hva hvis en annen i husstanden har symptomer?

Har en annen person i husstanden symptomer på luftveisinfeksjon uten å ha testet seg, møter eleven på skolen som normalt. Elevene går hjem fra skolen hvis de får symptomer.

Midlertidige fraværsregler

Fra og med mandag 24. august og ut oktober slipper elever å dra til fastlege for å få dokumentert fraværet sitt. Elever med milde symptomer på luftveisinfeksjon skal holde seg hjemme.

Se midlertidige fraværsregler her