no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Ny brukerkonto for deg som elev

Informasjonen på denne siden gjelder for deg som er:

• Elev på Vg1 studieforberedende og yrkesfag skoleåret 2023-2024
  • Elev på Vg2 studieforberedende skoleåret 2023-2024
  • Tilknyttet Oppfølgingstjenesten (må avklares)

Er du lærling eller avgangselev? Da får du mer informasjon i løpet av den nærmeste tiden.

Fra skoleåret 2024-2025 blir din skole en del av Vestfold fylkeskommune. Det betyr blant annet at vi må flytte innholdet, som du for eksempel har i OneDrive og OneNote, fra Vestfold og Telemark fylkeskommune (VTFK) til den nye fylkeskommunen.

Du får hjelp til flyttejobben, men det er også noe du som elev må gjøre selv før du tar sommerferie.

Steg 1 - Ta vare på innholdet du trenger før sommerferien

Før du tar sommerferie, må du sørge for å ta vare på innholdet ditt sånn at du har alt du trenger til skolestarten.

Det betyr at du må passe på at du ikke har lagret noe lokalt på PC-en din. Det blir nemlig borte. Det samme gjelder for notater som du har lagret i klassenotatblokkene dine. Notatene må kopieres til OneDrive dersom du vil ha de med deg videre. Annet innhold fra klasseteamene er det lærerne som har ansvar for å ta vare på.

Siste frist for å ta vare på innholdet ditt er før du går ut i sommerferie

Slik kopierer du klassenotatblokkene dine i OneNote over til OneDrive

Åpne klassenotatblokken i skrivebordsprogram

Stå i den aktuelle notatblokken, trykk Fil på menyen

1. Velg Eksporter
  2. Notatblokk
  3. Velg format OneNote-pakke
  4. Trykk Eksporter

Bilde1.png

Lag en mappe i OneDrive, for å lettere kunne finne igjen notatblokken

1. Velg OneDrive i filutforskeren
  2. Klikk på «Ny mappe»
  3. Velg navn på ny mappe – eksempel Mine klassenotater
  4. Trykk «Åpne»

bilde2.png

Lagre klassenotatblokka i OneDrive

1. Velg filnavn, i dette eksempelet kaller vi det klassenotatblokk
  2. Trykk «Lagre»
  3. Velg mappen du opprettet i OneDrive «Mine klassenotater»
  4. Når symbolet under status skifter fra to blå piler i sirkel til en grønn hake er kopieringen ok.

bilde3.png

Sjekk at du har alt du trenger i skyen (OneDrive)

Innholdet du skal ha med over til skolestart høsten 2024 må være lagret i din OneDrive.

Dette sjekke du i Teams:

1. Velg App «OneDrive»
  2. Trykk på «Mine filer»
  3. Velg «Dokumenter»
  4. Se at filene du trenger til skolestart, samt filen med klassenotatblokken ligger lagret her.

bilde4.png

Steg 2 - Nullstill PC-en din før sommerferien

Du kan nullstille PC-en din etter 1. juni og når du er ferdig med undervisning og eksamen, og du har gjennomført Steg 1 over. Når du har nullstilt PC-en din, kan den tidligst brukes etter 12. august, når du har gjennomført Steg 3.

Hvordan nullstiller jeg PC-en?

Når du nullstiller PC-en din blir alt som er lagret lokalt på PC-en borte. Hvis du ikke har tatt vare på dine klassenotater, blir de også bli borte. Det er derfor viktig at du dobbeltsjekker at du har gjennomført Steg 1 før du nullstiller.

1. Gå til Firmaportal
    • Programmet Firmaportal finner du for eksempel ved å skrive «Firmaportal» i søkefeltet nederst på PC-en din.
  2. I Firmaportal vises PC-en din som en enhet. Klikk på din enhet og deretter på nedtrekksmenyen Handlinger der du velger Nullstill. Nullstilling av PC-en tar litt tid, så det er viktig at du ikke slår av PC-en før jobben er gjennomført.
  3. Nullstilt PC kan ikke brukes før du har gjennomført Steg 3

Står du fast, kan du ta kontakt med læreren eller servicedesken på skolen din.

Steg 3 - Sett opp din nye konto fra 12. august

Du bør sette opp den nye kontoen din hjemme, slik at du er klar til skolestart. Du setter den opp ved å følge instruksjon du får på SMS.

Sette opp kontoen din første gang

Når din nye konto er klar får du en SMS, med lenke til påloggingssiden https://minkonto.vestfoldfylke.no. Her må du logge inn med MinID/BankID. Deretter følger du instruksjonen for å sette nytt passord og tofaktorautentisering.

Er din PC-en din nullstilt, kan du logge deg på med nytt brukernavn så lenge du har internett.

Publisert: 04.03.2024 Oppdatert: 13.05.2024 kl.09:40