Elevene som deltok går på studiespesialisering med toppidrett hest, naturbruk og heste- og hovslagerfaget. Det hele var frivillig og beskjeden de fikk på forhånd var at det kom til å bli lange, morsomme, slitsomme og fine dager. Jobben de hadde ansvar for, var å sjekke inngangsbånd til de ulike arenaer og utganger.
Dugnad skaper sosialt samhold
Gjennom et slikt arbeidsoppdrag lærer elevene å ta ansvar for å være på rett sted til rett tid, være serviceinnstilt og imøtekommende og at dugnadsarbeid er en viktig jobb. Men i tillegg til alt det de lærer, bygger det også samhold blant elevene. Karen-Marie Askjem i 3NAA synes dette er bra.
-Når vi tilbringer så mye tid sammen, blir vi bedre kjent med elevene i de andre klassene også. Det er ikke bare på selve arrangementet vi møtes, men også på bussen, så det blir mange timer til sammen.
Lærerike skoledager
Elevene ble fraktet fram og tilbake med buss. Avreise om morgenen var halv syv, med retur i ti-tiden om kvelden. Maria Bakkeland i 3NAA synes det var lange dager, men at det var verd det. Hun og Karen-Marie er enige om skoledagene på Oslo Horse Show var veldig lærerike.
-Vi fikk se de gode rytterne og følge med på hva de gjorde og det var mange stands med lekkert hesteutstyr og klær vi kunne se på. Det var i det hele tatt veldig mye fritid i forhold til jobbing. Det positive ved det, var at vi fikk bruke fritiden på det vi interesserer oss for, samtidig med at det var lærerikt.
Godt betalt og stort utbytte
-Noe av det beste med denne praksiserfaringen var at vi fikk et innblikk i hva som skal til for å få et så stort arrangement til å gå rundt. Det er overraskende mye organisering som skal til for at alt skal fungere. Vi fikk oppleve på nært hold, hvor travelt vår kontaktperson hadde det.
Begge jentene har tidligere vært på Oslo Horse Show som betalende publikum.
-Det er veldig dyre billetter, så vi er veldig fornøyd med at vi fikk gratis inngang, mat og jakke som betaling for dugnadsjobben.