no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Skolebevis/It`s Me ID

Skolebevis og bibliotekkort får du på mobilen med app'en It`s me ID
Logoen til Its Me Id

Slik får du tilgang til Its Me ID:

  • Gå til App Store eller Google Play for å laste ned Its Me ID sin mobilapplikasjon.
  • Logg inn på mobilapplikasjonen med din Feide-bruker (samme bruker som på skole-PC'en).
  • Bekreft skolefoto bilde av deg selv i applikasjonen. Er det ikke et skolofoto bilde av deg tar du et selvportrett. Bruk nøytral bakgrunn!

For at skolebeviset skal være gyldig som ID-kort, må det inneholde et bilde.  

Its Me ID kan brukes som lånekort ved læringssenteret, identitetskort ved eksamen, godkjent legitimasjon for reise med buss eller hos andre aktører som tilbyr studentrabatt.

Ofte stilte spørsmål:

Jeg får ikke logget på

I Its Me ID må du benytte din Feide påloggingsinformasjon. Du kan sjekke din Feide-konto på https://www.feide.no/innsyn. Har du problemer med påloggingen, kontakt IKT.

Endring i elevinformasjon er foretatt i administrasjonssystemet, hvorfor blir det ikke oppdatert i løsningen?

Informasjon fra fylket blir automatisk oppdatert i Its Me ID hver natt. Alle endringer vil derfor oppdateres påfølgende dag. 

Hva kan jeg benytte elevbeviset til?

Beviset er skolens gyldige bevis for legitimering av din status som elev. Eksempelvis vil det kunne være mulig å benytte beviset ved legitimering i forbindelse med eksamen, ved reise med kollektiv transport eller ovenfor bedrifter. En rekke aktører tilbyr også rabatterte tilbud, men det er imidlertid opp til den enkelte aktør om en ønsker å gi tilbud og eventuelt akseptere beviset.

Hvordan kan en være sikker på at beviset fortsatt er gyldig?

Beviset vil daglig oppdatere seg med aktuell status for eleven. Inne i applikasjonen vil en i tillegg kunne teste gyldigheten ved hjelp av en kontrollfunksjon.

Problemer med å lese QR kode på mobilen

Lysstyrken på mobilskjermen må stå på fullt for best resultat. Gå til innstillinger på telefonen og juster opp lysstyrken. 

Publisert: 07.07.2021 Oppdatert: 09.09.2022 kl.11:28