no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Aksjonsdag for Prosjekt Peru

Barn fra barnehjemmet i Peru som sitter på en mur

Publisert:

06.10.2021

Oppdatert:

13.12.2021 kl.14:38

Siden 1992 har elevene ved Thor Heyerdahl vgs, Re vgs, Holmestrand vgs, Melsom vgs og Voss vgs samlet inn penger til drift av et barnehjem og en skole i landsbyen Monsefu nord i Peru.

Prosjekt Peru ble stiftet av larviksmannen Dag Petter Svendsen i 1992. Av et budsjett på ca. 1,5 millioner, bidrar elevene med nesten 80%. Alle de innsamlede midlene går uavkortet til Peru. Ingen midler brukes til administrasjon i Norge. Alle voksne som jobber med drift av prosjektet i Norge, gjør det ubetalt. 

På barnehjemmet bor det nå 18 barn, og på skolen går det 200 elever fra slumområder i byen. De barna som bor i barnehjemmet, er tatt ut av ikke fungerende familier og plassert på barnehjemmet av domstolen. Andre barn er foreldreløse og alene i verden. Behovet for å hjelpe barn i området er stort.  

I samråd med skolen har elevene på Melsom fått anledning til å benytte fredag 8. oktober til å samle inn penger til prosjektet. Perukomiteen oppfordrer alle elever til å skaffe seg en jobb som kan bidra med 500 kroner. Det er elevene selv som må finne jobb. Det kan være en ordinær jobb hos en ordinær arbeidsgiver, det kan være å jobbe hjemme med for eksempel hagearbeid, det kan være å jobbe for en nabo som trenger hjelp til for eksempel raking, det kan være å arrangere noe som gir inntekt osv. Ønsker dere mer informasjon om prosjektet, se www.prosjektperu.no  

 

VIKTIG Å HUSKE: 

  • Alle elever på Melsom vgs skal jobbe/ ha en aktivitet for å samle inn penger 

  • Arbeidsgivere skal bidra med 500,- 

  • Arbeidsgiver setter pengende direkte inn på konto eller VIPPS. Viktig å merke innbetalingen med elevens navn og klasse 

 

VEDRØRENDE INNBETALING: 

  • Innbetalingen må være påført med navn og klasse. (Mangler dette, vil vi ikke se hvem som har betalt) 

  • Kontonummer: 7874 06 70297  

  • VIPPS: MELSOM VGS PERU. Søk oss opp på nummer 126645 

  • Frist for betaling er fredag 22.oktober
     

Hilsen Perukomiteen på Melsom vgs