Jentene har hele tiden hatt tro på prosjektet sitt, men at de skulle nå helt til topps, hadde de ikke forventet. Så overraskelsen var stor da deres navn ble ropt opp etter at de skuffet kunne konstatere at de verken havnet på 3. eller 2. plass.
Idéen
Det hele startet med at de satt i klasserommet og var sulten på noe godt. Blikket vandret mot den store dunken med panteflasker borte ved døra. -Skal vi ta med panteflaskene og gå ned til butikken? Ingen orket tanken på å gå så langt med så mange flasker. Det var da idèen kom. -Tenk om vi kunne scanne flaskene med mobilen og få pengene rett på konto?
Flaske-app
I faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling skal elevene starte ungdomsbedrift. Athea M Eklund, Rebekka Kristoffersen og Mia A Skaret hadde allerede idéen om å lage en pante-app klar og valg av navn kom av seg selv. Siden konseptet deres er å utvikle idéer, kunne de kalle seg Idè-oppfinnerne, som ble forkortet til IdèO UB.
Miljøgevinst
Jentene ønsket seg en ekstra miljøgevinst med oppfinnelsen sin. De tok kontakt med Vesar og fikk lære at plastavfall fra husholdningen og plastflasker fra panteordningen går med store trailere til miljøstasjoner i Tyskland for gjenvinning hver for seg, på faste dager i uka. De kjører uavhengig av om kontaineren er full eller ikke. Hvis vi kan pante flaskene hjemme, og legge de sammen med plastavfallet, vil all plasten gå i samme bil og resultatet vil bli fulle biler og dermed mindre CO2-utslipp.
Motiverende
De tre er helt enige. -Nå er det bare å gønne på! Motovasjonen er på topp. Under fylkesmessa snakket de med dommere som var villige til å være investorer. -Dette gjør det mye mer gøy å jobbe med regnskap og årsrapport. De skal også samarbeide med Vesar og Tomra om å utvikle appen. Det neste som skal skje, er å delta i NM for ungdomsbedrifter som på Lillestrøm 25. – 26. april.
Så hvis du er en av dem som stadig kommer til butikken og kommer på at du har glemt panteflaskene, har IdéO funnet løsningen med sin pante-app.