no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Idèarbeid på MK

To elever som har egenprodusert trykk på t-skjortene sine
Lars Ose-Johansen og Synne Jespersen Sundby i sine nye, fine t-skjorter. Foto: Sissel Flo Nilsen

Publisert:

25.02.2019

Oppdatert:

30.01.2023 kl.15:52

Å gå studieforberedende Medier og kommunikasjon betyr ikke at man bare har teori. Lars og Synne i 1MKA har laget sine egne t-shirt-design i timene.

Lars og Synne forteller at det første de gjorde var å skrive ned alt de kom på når de tenkte på ordet «vinter». Ingen ideer kunne være dårlige ideer. Så ble de enige om hvilken idè begge syntes fungerte best ut fra budskapet de ønsket. De lette etter bilder på nettet som de satte sammen og brukte som en skisse til ideen sin.

Bilde av skisseprosess

Deretter tegnet Synne Isbjørnen for hånd før de jobbet videre med en digitalisert utgave i Adobe Illustrator. Underveis i arbeidet støtte de på faglige utfordringer som de måtte løse for å kunne gjøre ferdig produktet. -Dette er en motiverende måte å jobbe på, mener Lars. -Det var gøy å få tillit til å jobbe med et prosjekt som ble styrt av elevene selv. Vi kombinerte flere fag, og for å få til det resultatet vi ønsket, måtte vi bruke ting vi hadde lært tidligere i tillegg til at vi måtte finne ut av nye ting på egen hånd.

screenshot fra Illustrator