no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Informasjon om søkeprosedyrer til høyskoler og universitet

Logoen til samordna opptak

Publisert:

24.03.2020

Oppdatert:

07.03.2023 kl.15:40

Søknadsfrist til høyskoler og universitet er 15. april. HUSK: Dersom du er usikker på hva du skal gjøre etter videregående, er det ikke dumt å søke om studieplass for sikkerhets skyld – du kan velge å takke nei når inntaket kommer i juli.

Du logger deg inn på www.samordnaopptak.no ved bruk av Minid (den måten du benyttet til vigo.no) og kommer da inn på forsiden til din side:

  • Her sjekker du at person- og kontakt-informasjon til deg stemmer
  • Du begynner på søknaden ved å velge fanen studier/skoler - du trenger ikke sende inn søknaden før du er ferdig med valgene dine, dvs. du kan logge deg ut og inn igjen før du sender inn.
  • Når det gjelder oversikt over vitnemål og dokumenter, vil fylket sende inn vitnemålet ditt elektronisk til Nasjonal vitnemålsdatabase og dette brukes automatisk når søknaden din behandles i samordna opptak. MEN du må imidlertid sjekke at det elektroniske vitnemålet ditt stemmer når du får det og ta kontakt med skolen med en gang dersom du ser at noe er feil.

NB. Når du har logget deg inn kan du legge til og trekke fra ulike valg du gjør helt fram til 15. april.

Du finner mye grei informasjon på denne linken:

Utdanning.no (Her finner du bla. søkeprosedyre med bruk av ID-porten – frister – annen fakta som stipend og lån, studiekompetanse, poengberegning etc.)

Er du usikker på hvilken retning du har lyst å gå videre, er et tips å ta en titt på linken under. Her kan du spisse deg inn utfra interesser og hente opp ulike utdanningsinstitusjoner som tilbyr studier.

Jobbkompasset

Er du usikker, eller ønsker veiledning i forhold til valg eller innsøking, må du gjerne ta kontakt med meg så får vi til et møte på nett.

Jeg treffes på epost: hanne.merkesvik@vtfk.no eller SMS: 97513352.

 

Med hilsen

Hanne Merkesvik, Rådgiver