no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Nå er byggingen i gang

Bygningsarbeidere jobber med å bygge hus i mur

Av:

Stine Indahl

Publisert:

14.05.2018

Oppdatert:

06.06.2023 kl.08:50

Barnehjemsbarna i Monsefú gleder seg til å flytte inn i splitter nye hus.

Etter at ekstremværet El Niño førte til store ødeleggelser og raserte hus på det peruanske barnehjemmet, har boforholdene vært svært kummerlige for de 18 barna. Nå bidrar Komplett med 1,7 millioner kroner for å gjøre noe med det den utfordrende bosituasjonen.

– Mens de innsamlede pengene fra skolene under Operasjon Peru sørger for den daglige driften ved barnehjemmet, bidrar Komplett på investeringssiden. Med 1,7 millioner kroner håper vi å få på plass tre nye hus. Det betyr veldig mye for oss, sier Ingjerd Beate Larsen.

Starter med to hus

Larsen, som har tett kontakt med de ansatte på barnehjemmet, er glad for at nye hus forhåpentligvis står innflyttingsklare til sommeren.

– Barna har den siste tiden bodd i delvis ødelagte hus. På sikt håper vi å kunne bytte ut alle de fem husene, men nå starter vi med to i første omgang. Så får tiden vise om pengene kan holde til tre, sier Larsen.

Glade barn

Byggetiden er satt til 95 dager, og rapportene fra Peru viser at arbeidet går framover for hver dag. Til stor glede for både barn og ansatte.

– Barna er så glade! De snakker mye om hvordan det skal bli når de nye husene står ferdige og gleder seg veldig til å få egne rom, forteller leder Martha Samame Correa i Prosjekt Peru.