no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Nye nettsider

Elev viser fram en mobiltelefon som viser nettsiden vår på skjermen
Foto: Sissel Flo Nilsen

Publisert:

01.03.2018

Oppdatert:

06.06.2023 kl.08:46

Vestfold fylkeskommune har lansert nye nettsider for alle videregående skoler og andre virksomheter i fylkeskommunen.

De forrige nettsidene så dagens lys i 2013. Siden den gang har kravene til digitalisering i det offentlige økt kraftig. Det stilles i dag høye krav til digital dialog med elever, foresatte og andre brukere av fylkeskommunens tjenester. Det har fylkeskommunen og skolene tatt på alvor med et realt digitalt løft.

Moderne og brukertilpasset

Den nye løsningen er bygget rundt og for brukerne; enklest mulig navigasjon og oppgaveløsing har vært fokus. Designet er rent, ryddig og oversiktlig, og løsningen tilpasser seg uansett størrelse på skjermflate.

Søkefunksjonaliteten har fått en prioritert plass i designet og løsningen. Den inviterer til å søke etter informasjon framfor å lete etter lenker.

Enklere å finne frem

Flere innovative grep er gjort for å sikre at det er lett å finne frem. Den klassiske menyen er byttet ut med en «hurtigmeny», lik den man finner i mange mobilløsninger. Det sikrer enhetlig navigasjon på tvers av digitale flater.

Er det oppgaver som ikke lar seg løse på nett, er det jobbet med tydelige kontaktpunkter og et avansert ansattsøk.

Vestfold fylkeskommune har involvert og samarbeidet med flere ulike leverandører, innbyggere, skoler og andre interne virksomheter i arbeidet. Dialogkonferanse, brukerundersøkelser, arbeidsmøter, tester og analyser av det forrige nettstedet har gitt nyttig fakta for prioritering og strukturering av innhold. Systemet er levert av Sem & Stenersen Prokom.

Kort oppsummering av de nye nettsidene

  • Rent og moderne design
  • Forenklet navigasjon
  • Forbedret søk
  • Bedre tilpasning til mobiltelefon og nettbrett