no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Operasjon Peru - april 2017

Skjermdump fra hjemmesiden til Prosjekt Peru

Av:

Øivind Bratli

Publisert:

04.02.2018

Oppdatert:

05.06.2023 kl.12:12

Fredag 7. april skal Melsom-elevene gjøre en innsats for å samle inn penger til Prosjekt Peru.

Dette er andre året som Melsom vgs. er med i denne aksjonen. Et tiltak som ble satt i gang av Thor Heyerdahl vgs. i 1992, og siden har Re vgs. og Holmestrand vgs. også joinet prosjektet. Pengene som samles inn av vgs.-elevene går uavkortet til driften av et barnehjem og en skole i Montesefú, en by nord i Peru.

På barnehjemmet bor det ca. 30 barn fordelt på fem familiehus. Hvert hus styres av en husmor. Barna bor der til de blir 18 år og får oppfølging videre når de ønsker det. På skolen er det ca. 200 elever fordelt på førskole og ut 10. klasse. Elevene på skolen kommer fra slumområder i byen og fra barnehjemmet.

Alle barna er avhengig av de pengene som samles inn av vgs.-elevene i Vestfold. Det er faktisk disse midlene som utgjør det meste av det som trengs for å drive prosjektet. Uten disse pengene er utsiktene for disse barna at de havner på gaten igjen og mister muligheten til å vokse opp i trygge omgivelser og få skolegang.

Alle elevene på Melsom skal ut og jobbe fredag 7. april og bidra med minimum kr. 400 hver. Det er elevenes ansvar selv å skaffe seg jobb og bidra i innsamlingen.

Dersom du som leser dette har jobb til en eller flere elever kan du ta kontakt med skolen. Du kan ringe 33 36 39 00 eller sende en e-post melsom.vgs@vfk.no