no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Overrekkelse av penger til Prosjekt Peru

Elleve personer på rekke. En holder en stor utgave av en sjekk. Alle smiler.
Fra venstre: Ingjerd Beate Nyhus Larsen fra styret og Thor Heyerdahl vgs, Birgitte Hammersbøen fra perukomiteen på Melsom vgs, Anna Eick Heide og Emilie Thorstensen fra perukomiteen på Thor Heyerdahl vgs, Thore og Helga Svendsen som er foreldrene til prosjektets stifter, Mia Kittilsen, Adnan Dzonlic, Anniken Norstrøm og Julie Boine Hansen fra Perukomiteen på Melsom og lengst til høyre står Marte Mohn Solberg som har jobbet som frivillig på barnehjemmet. Foto: Hans Christian Zeiner Thorbjørnsen

Publisert:

26.02.2020

Oppdatert:

30.01.2023 kl.14:15

Fem videregående skoler har Prosjekt Peru som mottaker av innsamlede penger fra sin årlige aksjonsdag og Melsom er en av dem.

Nylig foregikk den høytidlige overrekkelsen av de innsamlede pengene fra 2019 her på skolen. Elevene fra Voss, Re, Thor Heyerdahl, Holmestrand og Melsom videregående skoler kunne denne gangen overrekke hele kr. 933 181,-.

Prosjekt Peru driver et barnehjem og en barneskole i Monsefù, nord i Peru. Her bor det 18 barn fordelt på tre hus. Barna kommer fra svært fattige familier i nærområdet. Prosjektet ble stiftet i 1992 av larviksmannen Dag Petter Svendsen (1967-2017). Det norske styret jobber på frivillig basis, så alle de innsamlede pengene går rett til barnehjemmet og skolen.

Som mottakere under overrekkelsen stilte Dag Petter Svendsens foreldre opp.
Skolen benyttet anledningen til å invitere Marte Mohn Solberg til å holde foredrag for elevene våre. Hun har arbeidet som frivillig ved barnehjemmet og kunne på en levende måte fortelle om hvor viktig jobb elevene gjør på aksjonsdagen sin og hvor takknemlige både barna og de som jobber på barnehjemmet er.

Den 21. april har Melsom sin aksjonsdag. Vi håper alle tar godt imot elevene som er oppfordret til å samle inn minst kr. 400,- hver.
Det er til enhver tid anledning til å gi bidrag til prosjektet via Vipps: 19256