no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Prosjekt Peru 2017

En elev på talestol foran mange elever
Forberedelsesmøte til innsamlingsaksjonen. Foto: Øivind Bratli

Av:

Øivind Bratli

Publisert:

04.02.2018

Oppdatert:

05.06.2023 kl.12:11

Tirsdag 7. mars 2017 er aksjonsdag for Melsom-elevene; da skal det jobbes og samles inn penger til Prosjekt Peru.

Pengene skal gå til driften av et barnehjem og en skole i Monsefú, en landsby nord i Peru. (Mer informasjon om prosjektet www.prosjektperu.no)

Som et innspill i forberedelsene til innsamlingen har skolen hatt besøk av Anine S. Gundersen som informerte om prosjektet. Hun har selv jobbet i Monsefú og er nå engasjert til å spre kunnskap om prosjektet og rekruttere flere bidragsytere.

Jeg synes det er viktig at dere blir litt kjent med barna som er på barnehjemmet og skolen. Dette er barn med opplevelser og historier om omsorgssvikt og vold. Vårt mål er å gi dem en bedre hverdag, skape et hjem for dem ved å gi dem trygghet og sette grenser.

Gundersen understreket at utdanning ville være viktig for disse barna. Det vil være helt avgjørende for at de skal kunne klare seg videre i samfunnet. I dag har skolen 120 elever.

Hun var også opptatt av å informere om hva pengene som samles inn går til. De er brukt til å opparbeide arealer for å dyrke grønnsaker og frukt. Det er investert i å utbedre rørsystemer for å sikre vannforsyningen, og det er brukt penger på å reparere tak på diverse bygninger.

Vi er avhengig av dere for å kunne hjelpe barna i dette fattige området. Og jeg er veldig takknemlig for innsatsen dere legger ned. Derfor ønsker jeg dere lykke til med aksjonsdagen i mars! avsluttet Anine S. Gundersen i Prosjekt Peru.

Fikk pengegave

Som en liten forsmak på hva elevaksjonen kan resultere i, fikk Prosjekt Peru overrakt en pengegave på kr. 7.000,-. AHT-avdelingen på Melsom har en elevbedrift som organiserer vaffelsalg, produksjon av ved, og som har en årlig julemesse. I samråd med AHT-elevene ble det besluttet at deler av elevbedriftens overskudd skulle gis til Prosjekt Peru.

Kr. 7.000,- til Prosjekt Peru. Gaven overrekkes av May-Jeanett Olsen Haugan, Sven Erik Gunnerød og Max-Adrian Marthiniussen til Anine S. Gundersen og prosjektet.