no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Yrende liv under Åpen gård

Barnevogner parkert ved inngangen til fjøsområdet
Barnevognparkering ved inngangen til fjøset. Foto: Alle foto: Sissel Flo Nilsen

Publisert:

04.09.2019

Oppdatert:

30.01.2023 kl.15:29

Sist helg arrangerte Stokke bondelag Åpen gård her på skolen for fjerde år på rad. Dette er et samarbeidsprosjekt som vi nå trygt kan kalle en tradisjon.

Barnefamilier kom tidlig og stilte seg i kø til ponniridning i ridehallen. Dette er nemlig ett av de mest populære tilbudene. Barn i alle aldre sto og trippet med hjelm på hodet, klar for den store opplevelsen.

Mange dyr

Leder av arrangementskomiteen, Kari-Lise Breivik er fornøyd med dagen og har fått mange gode tilbakemeldinger både fra publikum og arrangører. - Melsom sin styrke er at vi har så mange egne dyr her, forteller hun. Denne gangen fikk barna hilse på hester, kyr, kalver, kyllinger, sauer og hunder. I tillegg hadde vi besøk av kaniner og miniatyrhester.


Skjønne, bedårende kaniner

Sandefjord og Larvik kaninavlslag hadde satt opp en innhegning på den store plenen, hvor barna kunne få være sammen med kaninene og klappe dem. Her møtte vi Lilja Haug Johannessen på 6 år som aldri ble ferdig med å hilse på dyrene. Hun hadde allerede både hilst på hunder, miniatyrhester og kyr. Men aller best var kaninene. -De er så søte og har så myk pels og er så skjønne bedårende, kunne hun fortelle, og ble litt tankefull før hun avslørte; -Og så skal jeg snart bli storesøster!


Variert tilbud

Det var flere ting å gjøre enn å klappe dyrene. Hopping i halmen, pinnebrødsteking, smaksprøve av fjellørret stekt i bålpanne, bruskasseklatring, natursti og snekring av humlekasser var noen av aktivitetene vi tilbød. Engasjerte naturbrukselever hadde i tillegg satt opp boder hvor de solgte kaker og biogjødsel til inntekt for klassetur.

Bondelaget hadde ansvar for parkeringen, matservering og markedsplassen med ulike salgsboder. Et nytt og kjærkomment tilskudd til markedsplassen i år var den tilrettelagte bedriften, Smiløkka. Bedriften produserer et variert utvalg av produkter fra glasskunst, via sydde produkter til hjemmesnekrede hagebenker og mye, mye mer. Hos oss solgte de blant annet tilslørte bondepiker, kafkaker og småprodukter.

Både skolen, bondelaget og utstillerne er fornøyde med årets arrangement. Det ble delt ut 1500 par sokker til besøkende i fjøset og det var anslagsvis 2500 besøkende totalt. Både rigging, gjennomføring og opprydding gikk som smurt, takket være mange flittige bidragsytere.

 

Bilder

Far løfter sønn opp på hest.Gutt på hest.Liten jente på hest.Liten jente på pappas arm, vinker til hest.Elever står og selger kaker og saft.Mange mennesker på benker rundt bål . De steker pinnebrød.Mor, far og to barn steker pinnebrød.Mange menneskere inni og utenfor stor, utendørs kanininnhegning..Jente klapper kanin.Gutt tar salto i høyet.Tre små ørreter blir stekt på bålpanne.Dame deler ut blå sokker.Liten gutt og stor ku.Gutt på mammas arm og kalv.Bod med salgsvarer og mennesker i køGutt får hjelp av pappa til å snekre humlekasse.Jente klatrer på et tårn av bruskasser.Gutt på gråtass-traktor.Gutt skriver på et ark med mammas rygg som underlag.To sauer sover på gresset