no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Besøk fra NTNU

Tidligere elev ved Horten vgs, nå student ved NTNU, Øyvind Masdal Bjærum Foto: Lars Kristian Asbjørnsen

Publisert:

17.11.2021

Oppdatert:

18.11.2021 kl.13:43

Dagens elever ved Miljø og teknologilinja (forskerlinja) ble godt informert om mulighetene ved NTNU da tidligere elev, nå student, Øyvind Masdal Bjærum delte tips til et nysgjerrig publikum.

Våren 2019 avsluttet Øyvind Masdal Bjærum tredje året ved Teknologi og forskerlinja ved Horten videregående skole. I dag er han student i Trondheim ved NTNU. Mandag 8.11 var Øyvind tilbake på Horten vgs. Denne gangen for å fortelle 1STF, 2STF og 3STF om hvordan livet er som student ved NTNU, både på og utenfor skolebenken.

Øyvind studerer nå elektronisk systemdesign og innovasjon (ELSYS), et av mange ingeniørstudier NTNU tilbyr. Studiet inneholder mye matematikk, fysikk og programmering, men også kreative utfordringer som krever anvendt bruk av realfag.

Han har god nytte av bakgrunnen med realfag fra Horten vgs, f.eks gir kompetansen han fikk fra faget teknologi og forskerlære (ToF) han et stort fortrinn ved rapportskriving ved obligatoriske arbeidskrav. Han kunne fortelle at han måtte få godkjent 10 av 12 arbeidskrav for å kunne ta eksamen. En av tilhørerne i Sølvkrona spurte om hva som skjedd hvis man bare får godkjent 9 pga sykdom. Til det var svaret enkelt; da får du ikke tatt eksamen. Det er med andre ord ikke et studium for skippertak, men for jevn og god innsats. 

Øyvind kunne også berolige tilhørere som var redd for å velge feil studium. Det fins mange overlappende fag og det er mulig å bytte mellom de fleste ingeniørstudiene ved NTNU de første årene. Tilhørerne var veldig nysgjerrige og stilte mange spørsmål om alt fra studieretninger, hybler, studentforeninger og økonomi. Øyvind svarte godt på alt sammen og var glad for alle spørsmål som kom. 

Etter presentasjonen fikk Øyvind en liten omvisning på skolen, som stod ny året etter at han hadde sluttet. Selv om han aldri har vært i bygget, står navnet hans på plaketten for Ivar Giævers realfagspris i 4. etg. Øyvind var nominert til prisen i 2019, som viser at han la ned et solid stykke arbeid mens han var elev ved Horten vgs.

NTNU besøk Øyvind.jpg

Her står Øyvind foran plaketten med sitt eget navn påskrevet.