no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Horten vgs markerer den internasjonale Holocaustdagen 27. januar

Ankomst Berg stasjon. Høsten 1942 ankom arresterte jødiske menn Berg stasjon, som nå er nedlagt. Herfra gikk de over jorder og gjennom skog til Berg interneringsleir. Du kan besøke stasjonen ved å gå Bergstien som starter ved nåværende Berg fengsel. Foto: Ulla Nachtstern, Vestfoldmuseene

Publisert:

27.01.2022

Oppdatert:

27.01.2022 kl.15:27

Onsdag den 27. januar 2021 markeres den internasjonale Holocaustdagen for å minnes de seks millioner jødene og de andre offergruppene for nazistenes tilintetgjørelser.

Horten vgs har i dag markert den internasjonale Holocaustdagen sammen med arkivformidler Ulla Nachtstern fra Vestfoldmuseene. Ulla Nachtstern møtte elevene digitalt og fortalte om lokale steder og skjebner som ble utsatt for overgrep av det nazistiske regimet. 

Den internasjonale holocaustdagen er en årlig internasjonal minnedag over holocaust, de tyske nazistenes folkemord på jøder før og under andre verdenskrig, opprettet etter FNs sikkerhetsråds resolusjon 60/7 11. november 2005. Dagen blir markert 27. januar til minne om samme dato i 1945, da styrker fra Den røde armé fra Sovjetunionen frigjorde de rundt 7 000 tilbakevendte og overlevende fangene i den største konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau i det tyskokkuperte Polen. (Wikipedia)

Se også: Internasjonal minnedag for ofrene for holocaust