no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Elevdeltakelse i astrofysikk-OL

Avslutning og diplom i Keszthely for Didrik Nohre Lønvik, Sindre Herstad og Iver Oknes. Foto: Jan Qvam

Publisert:

11.08.2019

Oppdatert:

18.08.2020 kl.15:49

Hortenselever deltok  fra 2.-10. august sammen med 247 andre elever fra 45 land i Keszthely, Ungarn. Det ble ikke pallplass, men en minnerik og ikke minst krevende erfaring.

Elevene Sindre, Didrik og Iver deltok på grunn av interesse, og ikke minst etter arbeidet med  astronomiprosjektet de jobbet med i Vg3. Astronomiprosjektet elevene jobbet med forrige skoleår dekker kun en liten bit av den store faglige bredden som kreves for å utmerke seg i OL. Det er derfor ingen spesiell forventning til god plassering, på annen side gjør deltakelsen nå at Norge stilte en delegasjon fra Horten videregående skole. 

Frem til 10. august har det vært teorieksamener på dagtid og tester i observasjonsteknikk på kveldene. Deltakere fordeles på 88 teleskop (!). Elevene var i denne perioden i «karantene» mht. kommunikasjon og er uten tilgang til sine mobiltelefoner (i seg selv kanskje en krevende utfordring det også!).Men tross krevende program var det også satt av tid til ulike utflukter innimellom. 

Elevene tar med seg sine erfaringer til sine fremtidige studier, og det har også gitt mersmak for Horten videregående skole.