no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Imponerende innsats i Abelkonkurransen

Andreas Lindseth Pettersen fra 2STF (Vg2 på forskerlinjen) gikk til finalen i årets Abelkonkurranse Foto: Rolf Ulrich Isachsen

Publisert:

11.03.2021

Oppdatert:

11.03.2021 kl.14:27

Gratulerer med imponerende innsats og 11. plass i Abelkonkurransen til Andreas Lindseth Pettersen, elev i 2STF ved Horten vgs.

Andreas Lindseth Pettersen fra 2STF (Vg2 på forskerlinjen), gikk til finalen i årets Abelkonkurranse og havnet til slutt på en imponerende 11. plass. Det var totalt 2508 deltakere i årets konkurranse og vi er derfor svært imponert over Andreas som fikk en såpass høy plassering.
 
Abelkonkurransen er en matematikkonkurranse som arrangeres årlig og er oppkalt etter han som regnes som en av historiens fremste matematikere; Niels Henrik Abel. Det er deltakere fra videregående skoler fra hele landet og de elevene som deltar er gjerne over gjennomsnittet interessert i matematikk. Det er derfor en stor prestasjon å komme til finalen som i år hadde 28 deltakere.
 
Konkurransen består av tre runder med økende vanskelighetsgrad. Første runde ble arrangert i november 2020 og vi hadde 23 deltakere fra skolen vår. I år ble det gitt diplom til de 1016 beste, mens de som ble topp 338 gikk videre til runde 2 som ble avholdt i januar. Fra vår skole fikk 15 elever diplom, og 5 av disse gikk videre til runde 2. Fra runde 2 ble de 28 beste i landet invitert til å delta i finalen som gikk av stabelen 8. mars. Rangeringen i finalen ble avgjort av en jury.
 
Finalen holdes normalt i Trondheim, men dessverre for Andreas måtte han sitte i et klasserom på skolen vår grunnet koronasituasjonen. Vi får håpe på bedre tider neste år.
 
Noen av finalistene vil også bli plukket ut til å representere Norge i den Nordiske matematikkonkurransen (NMC) i april. Vi heier på Andreas og håper han blir plukket ut.
 
Vi gratulerer Andreas med en strålende innsats og gleder oss til å følge ham videre.
 
Her finner du mer informasjon om Abelkonkurransen: https://www.matematikksenteret.no/abelkonkurransen
 
Er du interessert i matematikk: bli med neste år! Dette er bare gøy og det er mange utfordrende og morsomme oppgaver.