no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Klar for finalen i Abelkonkurransen i matematikk

Andreas Lindseth Pettersen fra 3STF (Forskerlinja) ved Horten vgs Foto: Rolf Ulrich Isachsen

Publisert:

04.03.2022

Oppdatert:

04.03.2022 kl.12:48

Andreas Lindseth Pettersen fra 3STF (Vg3 på forskerlinja), er klar for finalen i Abelkonkurransen i matematikk for andre året på rad.

I fjor endte han til slutt på en imponerende 11. plass. I år har han igjen kvalifisert seg til finalen. Av totalt 2429 deltakere i årets konkurranse er de 25 beste invitert til finalen.

Andreas starter med treningsleir ved NTNU i Trondheim i helga før finalen avholdes på samme sted 8. mars. Lykke til Andreas!

Abelkonkurransen er en matematikkonkurranse som arrangeres årlig og er oppkalt etter han som regnes som en av historiens fremste matematikere; Niels Henrik Abel. Det er deltakere fra videregående skoler fra hele landet, og de elevene som deltar er gjerne over gjennomsnittet interessert i matematikk. Det er derfor en stor prestasjon å komme til finalen.

Noen av finalistene vil også bli plukket ut til å representere Norge i den Nordiske matematikkonkurransen (NMC) i april. Vi heier på Andreas og håper han blir plukket ut.

Her finner du mer informasjon om Abelkonkurransen: https://www.matematikksenteret.no/abelkonkurransen

Er du interessert i matematikk: bli med neste år! Dette er bare gøy og det er mange utfordrende og morsomme oppgaver. Første runde er i november og avholdes på skolen.

Andreas er ikke her neste år, da er han i gang med studier, men kanskje det er du som blir vår representant i finalen da?