no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Midlertidig unntak fra dokumentasjonskravet ved fravær av helsemessige grunner

Foto: Photo by Brittany Colette on Unsplash

Publisert:

06.03.2020

Oppdatert:

10.08.2020 kl.19:08

Ut skoleåret vil elever som har fravær av helsegrunner, slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet.
Bakgrunnen for dette er at helsepersonell må prioritere annet arbeid, blant annet med koronaviruset. Helsedirektoratet har bedt om at elever ikke oppsøker fastlegen for å få dokumentasjon på fravær av helsemessige grunner.

Kunnskapsdepartementet har besluttet at unntaket fra dokumentasjonskravet for fravær skal gjelde ut skoleåret 2019/2020. Fra skolestart høsten 2020 vil de vanlige kravene til dokumentasjon igjen være gjeldende.

Foreldre til elever under 18 år og elever som er myndige, kan selv skrive egenmelding. Unntaket fra fraværsreglene gjelder fra 4. mars 2020. Endringen gjelder både for fraværsgrensen i videregående, og for føring av fravær på vitnemål og kompetansebevis i grunnskolen og videregående.

 

Forebygging av smitte i barnehager og skoler

Etter at koronaviruset har blitt påvist i Norge, er det ekstra viktig å redusere det generelle smittenivået i befolkningen. Helsedirektoratet oppfordrer barnehager og skoler til å henge opp plakat med generelle hygieneråd på steder der mange mennesker møtes.

Plakaten finner dere på Helsedirektoratets nettsider. Plakaten er tilgjengelig på bokmål, nynorsk, samisk og engelsk.

 

Film om koronaviruset

Mange barn og unge har spørsmål om koronaviruset. Helsedirektoratet har laget en film som retter seg mot barn og unge. I filmen svarer Helen, (lege i Helsedirektoratet) på spørsmålene fra Hermine på 13 år. Filmen egner seg godt til å vise i klassen og deles med foreldre.

Se filmen på YouTube her

Les mer om koronaviruset på Helsedirektoratets nettsider.