no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Ministerbesøk på Horten vgs

Rektor Liv Marit Hansen, førstelektor Rakel Rohde Næss, statsråd Iselin Nybø, lærerstudent (og tidligere Horten-elev) Jørgen Marthinsen (se reklamefilmen for forklaring på ansiktsattributter) og dekan Anne Fængsrud tok et krafttak for rekruttering til grunnlærerutdanningen mandag 4. februar. Foto: Morten Oddvik

Publisert:

04.02.2019

Oppdatert:

18.08.2020 kl.15:01

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø besøkte mandag 4. februar Horten vgs for å snakke med tredjeklassinger om å velge læreryrket. Flere elever kunne tenke seg å velge lærerutdanningen ved USN.

Det nærmer seg studievalg for tredjeklassingene på Horten vgs, og det samme gjelder tusenvis av jevnaldrende i Norges land. Vårt nærliggende Universitetet i Sørøst-Norge tilbyr grunnlærerutdanning, både for 1.-7. og 5.-10. trinn, og lanserer i disse dager en kampanje for nettopp lærerutdanningen. Rektor Liv Marit Hansen ønsket velkommen sammen med førstelektor Rakel Rohde Næss og dekan Anne Fengsrud fra USN. 

Forsknings- og høyere utdnanningsminister Iselin Nybø snakket varmt om læreryrket og om nye karriereveier som blant annet satsningen på egne stipendiatstillinger for lærere i skolen. 

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø er denne vinteren på skoleturné for å overtale flere unge mennesker til å velge læreryrket som karrierevei. Det var i denne forbindelse at representanter fra USN og Regjeringen avla Horten vgs et besøk, og da spesielt elever i historie- og filosofi som snart må velge veien videre etter 13 års skolegang. 

Lærerstudent Jørgen Marthinsen med fylkesordfører i Vestfold Rune Hogsnes. Se reklamefilmen for forklaring på Jørgens ansikt.

- Jeg pleier å si at det er tre ting man bør ha på plass om man ønsker å lykkes i læreryrket. Det er en kjærlighet til faget, et positivt elevsyn og en formidlingsglede, svarte elevenes lærer Tommy Moum på spørsmål om hvorfor man bør bli lærer. Besøkende lærerstudenter fra USN istemte og fortalte om et spennende studie med et godt studentmiljø på campus. Ønsker om å hjelpe barn og unge samt å undervise i grunnskolen ble tydelig kommunisert i seansen hvor også videregåendeelevene hadde spørsmål knyttet til faglige krav og når studentene forsto at de ønsket å bli lærere. 

- Dere må huske at de av dere som velger læreryrket er nesten garantert jobb når dere er ferdig utdannet da det er stor etterspørsel etter dere i norsk skole, avsluttet Nybø etter at USN hadde fått vist sin nye reklamefilm for grunnlærerutdanningen. Da gjenstår det å se om våre elever lot seg overtale til å velge læreryrket! 

Fylkesordfører Rune Hogsnes i passiar med lærerstudenter ved USN.