no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

NN-dagen 2020: Sammen for selvstendighet!

Inga og Mari sammen med en kvinne som har fått lån fra elevene på Horten vgs. Hun selger bananer på det lokale markedet og får derfor inntekt til å forsørge familien sin! Foto: Foto: Norsk Nødhjelp

Publisert:

05.10.2020

Oppdatert:

05.10.2020 kl.14:48

29. OKTOBER 2020 arrangeres det for 15 året på rad NN-dagen på Horten vgs. NN-dagen er en elevstyrt innsamlingsaksjon til inntekt for mikrofinansprosjekter som Norsk Nødhjelp driver i Tanzania. Covid-19 har rammet landene i Afrika hardt økonomisk og det er mer viktig enn noen gang å hjelpe til! 14 oktober har vi informasjonsmøte på Teams – følg med!

Mikrofinans handler ganske enkelt om å skape arbeid. For å få det til, gir vi små lån til fattige som bruker pengene på å bygge opp en liten bedrift. Vi hjelper dem også med kurs, opplæring og oppfølging. Under kan du lese litt om mikrofinans og hvorfor det er så viktig:

  • Mikrofinans er i stor grad bygget på tillit og troen på mennesket. 
  • Mikrofinans fremmer likestilling og kvinners rettigheter. 
  • Noe av det viktigste innen mikrofinans er utdanning og opplæring, som er en stor del av prosjektene. 

I 2019 samlet Horten vgs. inn kr. 307 500,- noe som gjorde at over 150 kvinner fikk opplæring, og et lån som har gjort at de har fått arbeid! I tillegg har elevrådet bestemt at kr. 10 000,- av pengene skal gå til å betale for skolegang til barn på barnehjemmet Samaritan Village i Tanzania. Barnehjemmet tar imot babyer som er forlatt av sine biologiske foreldre, ofte blir de tilfeldig funnet i jungelen, på søppelplasser eller på busstopp. 


Årets NN-komité ledes av Inga Bjørnsund og Mari Viola Wessel, som var med NN på feltreise til Tanzania i vinterferien. De har ansvaret for å videreformidle sine opplevelser til alle elevene på skolen, og skal lede arbeidet med NN-dagen 2020.

Vi gleder oss til en spennende aksjonsdag sammen med dere i høst! 

Med vennlig hilsen
Inga, Mari og Helene Mo (daglig leder Norsk Nødhjelp) 

www.nn.no

www.facebook.no/norsknodhjelp