no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Robotteleskopet er operativt!

Konstruksjonen som gir elever og lærere muligheter til å ta stjernene i nærmere øyensyn. Foto: Jan Kåre Qvam

Publisert:

17.04.2020

Oppdatert:

10.08.2020 kl.19:07

Realfagslærer Jan Kåre Qvam kan entusiastisk melde om at robotteleskopet ved Horten Astronomical Observatory nå er operativt for lærere og elever.

I disse fjernundervisingstider er det en fantastisk mulighet for elever i teknologi- og forskningslære (ToF) og få tilgang på robotteleskopet som er lokalisert i Horten - også kalt Horten Astronomical Observatory (HOA). Prosjektansvarlig og realfagslærer Jan Kåre Qvam ved Horten videregående skole har gjennomført lærerkurs for lærere ved Sandvika vgs, og flere kurs kommer. 

- I disse tider er jo roboten spesielt nyttig som nettressurs for elever og lærere. Vi har elever som har startet sitt ToF-prosjekt om eksoplaneter ved hjelp av fjernstyring over nett. Teleskopets ytelse er meget bra, og det jobbes med å perfeksjonere ytelsen, uttaler Qvam. 

Samtidig med at vi mennesker opplever en pandemi, skjer det store hendelser i verdensrommet. Stjernen Betelguese lyser nå i et historisk lavt minimum, og er spesielt interessant som referansestjerne for stjernekikkende elever og lærere. 

- Hendelsen med Betelgeuse gir oss et ekstrainnslag i utvalg av undervisningsopplegg, tilføyer Qvam. 

Ta gjerne kontakt ved interesse med Jan Kåre Qvam på jan.qvam@vtfk.no