no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Trafikkampanjen DEATHTRIP: to av ti finalister fra Horten vgs

Et av bidragene fra Horten vgs

Publisert:

29.04.2022

Oppdatert:

29.04.2022 kl.15:29

Bidrag både fra klasse 2MPA og 2MKA er tatt ut blant de ti finalisten i den landsomfattende trafikksikkerhetskampanje-konkurransen «DeathTrip». Det var over hundre innsendte bidrag. Den 10. mai er det kåring av vinnere på Saga kino i Oslo ledet av Leo Ajkic kjent blant annet fra programmet «Rus» på NRK. Vinnerne får 30.000 kroner.

«DeathTrip» er et landsomfattende prosjekt hvor elever fra videregående skoler konkurrerer om å lage de beste holdningskampanjene mot ruskjøring. Horten videregående skole har vært i finalen to ganger tidligere siden 2008, men dette er første gangen vi har to finalister.

OG DE NOMINERTE ER…

Simon Frøland, Birk Trolle Hernes, Jim-Runar Hansen, Even Hotvedt og Leander Rummelhoff fra 2MPA (media yrkesfag) er nominert for kampanjen «Det har aldri vært lurt å fyllekjøre». Mens Gard Raddum Wikmark, Johannes Bærhaugen, Nora Lunne og Sara Nerland fra 2MKA (media studiespes) er nominert for kampanjen «Det er så jævlig unødvendig». Hele klassen til begge finalistene kommer til å reise til Oslo for å heie fram sine medelever. 

Du kan se kampanjene her:
https://ungitrafikken.no/det-har-aldri-vart-lurt/
https://ungitrafikken.no/jaevlig-unodvendig

STEM PÅ FOLKETS FAVORITT 

En jury bestående av fagpersoner og ungdommer vil bedømme bidragene og til slutt kåre en første-, andre- og tredjeplass, som i tillegg til heder og ære får henholdsvis 30.000, 20.000 og 10.000 kroner. Hvert år blir de beste kampanjene brukt som materiell for undervisningsopplegg til trafikalt grunnkurs, undervisning/kurs på fritidsklubber, og i ulike kanaler som web/sosiale medier, TV, kino, reklame på bussholdeplasser og lignende. 
I tillegg vil to av finalisten være med i konkurransen om å bli kårets til folkets favoritt. Hvem det er og hvordan man kan stemme vil bli offentliggjort på plattformene til organisasjonen «Ung I Trafikken» 6. mai og alle kan stemme på sin favoritt fram til 9. mai. Så finn «Ung I Trafikken» på Facebook, Instagram, Tik Tok osv og stem på de flinke elevene fra Horten. 

Her er illustrasjon for begge bidragene fra Horten vgs:

DEATH TRIP 1.jpgDEATH TRIP 2.jpg