no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Litteraturformidling

Vi på biblioteket er veldig opptatt av litteraturformidling og presenterer forskjellige bøker på forespørsel, enten i klasserommet eller på biblioteket. Leseprosjektet for yrkesfagselevene starter opp i begynnelsen av skoleåret for Vg1 i engelsk og i januar for Vg2 i norsk.

Maskot Superleser Horten vgs.
Leseprosjektet

Leseprosjektet er et lesestimuleringstilltak for å øke motivasjon og leselyst blant elevene. Dette fører til økte leseferdigheter, større ordforråd, høyere lesehastighet og ikke minst bedre leseforståelse. Leseprosjektet har lang tradisjon på Horten videregående skole og allerede i 2012 vant vi bibliotekprisen i Vestfold. 

Alle elevene på YF (med unntak av Vg3) er med i leseprosjektet. Lesing er en grunnleggende ferdighet som gjør at elevene lettere forstår fagtekster i alle fag. Prosjektet varer i 6-8 uker og det er avdelingslederne som fordeler timer til leseprosjektet i egen plan. 

Bibliotekarene presenterer bøker tilpasset de ulike klassene og elevene velger selv blant de bøkene som er blitt presentert. 

Vi deler gjerne våre erfaringer med andre skoler og interesserte. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Bokpresentasjoner

Vi tilbyr også bokpresentasjoner i norsk (både bokmål og nynorsk) og i engelsk for alle elevene på skolen. Ta kontakt med biblioteket for å bestille time.

Publisert: 09.01.2018 Oppdatert: 26.04.2023 kl.12:43