Elektriker

Elektrikerutdanningen gir faglige og formelle kvalifikasjoner til å arbeide med elektriske lavspenningsanlegg, elektrisk utstyr og elektriske installasjoner som brukes til distribusjon og forbruk av elektrisk energi.
Bilde av to menn som kobler elektriske ledninger.

Hvem kan søke skoleplass hos oss?

Hvem kan søke videregående opplæring for voksne?

Vi veileder deg gjerne slik at du kan finne ut hva som er mulig for deg.

Søk skoleplass i VIGO

Dine jobbmuligheter

Elektro gir mange jobbmuligheter. På elektro lærer du blant annet om installasjon og vedlikehold elektriske og elektroniske systemer, montering, kobling og programmering av elektriske og elektroniske systemer og anlegg og om reparasjon av elektrisk utstyr. Sikkerhet og dokumentasjon er en viktig del av opplæring. Etter endt utdanning er du aktuell for arbeid innenfor både offentlig og privat virksomhet, boliger og bygninger, steder med kommersiell virksomhet, som kontor-, butikk-håndverks- og servicevirksomhet, industri, landbruk og skip, olje- og gassinstallasjoner, alarm- og sikkerhetsanlegg.

Les mer om elektrofaget på vilbli.no

Organisering av opplæringen

Vi gir opplæring i det som skal til for å kvalifisere seg som lærling innenfor Elenergi som for eksempel elektriker, elektroreparatør, energimontør, energioperatør, heismontør, signalmontør, togelektriker, elektromotor- og transformatorreparatør. Opplæringen gjennomføres på to år der du første året går vg1 Elektro og datateknologi før du begynner på vg 2 Elenergi. Etter endt opplæring må du selv søke lærlingplass (frist 1. mars). Dersom du trenger fellesfagene, tar du disse i løpet av vg1 og vg2.

Undervisningen har fokus på å se teori og praksis i sammenheng og mye av undervisningen foregår i vårt praksisrom. Det legges også vekt på samarbeid, god kommunikasjon og delingskultur.

Kort botid i Norge?

Dersom du har kort botid i Norge kan det hende du trenger et utvidet løp. Når vi har mottatt din søknad, kontakter vi deg for å avklare ditt behov for opplæring.

Innhold i opplæringsløpet

År 1
Vg1 Elektro og datateknologi
Energi og styresystemer
Elektroniske kretser og nettverk
Yrkesfaglig fordypning
 
År 2
Vg2 Elenergi
Energi og styresystemer
Elektronisk kommunikasjon
Yrkesfaglig fordypning
 
Vg1/Vg2  Fellesfag

Matematikk 1P-Y for elektrofag

Naturfag for elektrofag
Norsk
Engelsk
Samfunnskunnskap

 

Praktisk informasjon

Start
  • Vg1 august 2024
  • Vg2 august 2024 (for deg som har fullført og bestått vg1)
Tid

Dagtid.

Slutt Juni 2025
Sted Nordbyen 40, Tønsberg (på Korten).

Opplæringen er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse.

Eksamen

Vg1 avsluttes med standpunktkarakter i juni. Det er ingen eksamen for elever etter vg1. Vg2 Elenergi avsluttes med en tverrfaglig eksamen i tillegg til standpunktkarakterer.

Hvordan søke?

Ønsker du å gå elektro hos oss, søker du direkte på vigo.no.

Husk å legge inn all tidligere utdanning og praksis slik at vi kan behandle søknaden din på best mulig måte og tilby deg det utdanningsløpet som passer best for deg.

Publisert: 22.11.2017 Oppdatert: 18.02.2024 kl.12:41