Kompetansebevis/vitnemål

Foto: Vestfold og Telemark Fylkeskommune

Publisert:

13.06.2022

Oppdatert:

26.09.2023 kl.12:23

Viktig! Kompetansebevis for de som har gått generell studiekompetanse, og Vitnemål for de som er ferdig på Helsesekretær og Fotterapeut - kan hentes i resepsjonen hos Kompetansebyggeren følgende dager:21, 22, og 23 juni kl. 08.00 – 15.00. Husk å ta med deg legitimasjon. Dersom en annen skal hente, må vedkommende ha med fullmakt fra deg. De som ikke er hentet blir sendt pr. post 24. juni, slik at det kommer frem før fristen for å levere dokumentasjon for opptak til høyere utdanning 1.juli. Husk å gi beskjed (e-post til kb@vtfk.no) dersom du har flyttet i det siste, da vi bruker folkeregistrert adresse for utsending. For de andre yrkesfaglige utdanninger som er ferdig på VG2 nå, vil kompetansebevis bli sendt i posten etter 24. juni.

Yrkesfaglige utdanningsprogram

Elever ved yrkesfaglige utdanninger som avslutter opplæringen på Vg2 nivå får kompetansebevis fra Kompetansebyggeren når Vg2 er avsluttet.

Elever som fullfører og består yrkesfaglige utdanninger med tre år i skole (Vg3) får vitnemål som dokumentasjon. Ved Kompetansebyggeren gjelder dette Fotterapeut og helsesekretær. Vitnemålene importeres også automatisk i norsk vitnemålsdatabase hos Samordna Opptak.

 

Fag for studiekompetanse

Alle som er ferdige med studiekompetansefagene de skal ha hos Kompetansebyggeren vil få et kompetansebevis. Kompetansebevisene blir laget så snart alle karakterer er kommet over til vårt datasystem etter offentliggjøring av standpunktkarakterer.  

 

Kompetansebevis blir ikke overført Samordna Opptak elektronisk fordi vitnemålsdatabasen ikke tar imot kompetansebevis. Du må derfor huske å laste opp dokumentene selv innen fristen.

 

Privatisteksamen og tidligere utdanning

Vi forsøker å samle fag tatt ved tidligere utdanning og privatisteksamener som inngår i programområdene vi utsteder kompetansebevis for, så langt det lar seg gjøre.

Det er imidlertid ikke noe i veien for å ha flere kompetansebevis fra flere ulike skoler.

 

Dersom du har fått undervisning hos oss, men tatt eksamen som privatist - gjelder følgende:

 

Du må selv bestille Kompetansebevis fra eksamenskontoret. Det blir ikke sendt automatisk. Fristen for å bestille er 20 juni dersom du skal ha det innen 1 juli.

 

Dersom du har et vitnemål fra tidligere, blir karakteren fra privatisteksamen lastet opp i Samordna Opptak.

 

Se link for bestilling av Kompetansebevis her:

https://www.vtfk.no/meny/tjenester/opplaring-og-folkehelse/eksamen/eksamen-for-privatister/etter-eksamen/ 

 

Vi fører fremmedspråk/morsmål på nivå 3. For øvrige(lavere) nivåer fører vi kun ved forespørsel.