Bli med inn på skolen

Bilde av to elever som leser historie og skriver på PC.
Denys og Oleana er Vg3-elever. De vil videre på studier etter dette skoleåret.

Publisert:

27.01.2024

Oppdatert:

29.01.2024 kl.08:13

Denys og Olena studerer revolusjoner og synes det var hyggelig med åpne dører og besøk i klasserommet.

Gikk du glipp av årets åpne dag på Kompetansebyggeren? Ikke fortvil! Her gir vi deg noen glimt fra livet på Komptansebyggeren.

Besøksdagen sørget for liv i alle kriker og kroker av Nordbyen 40. Her var det vidåpne dører og elever og lærere som gjerne viste hva de holder på med.

Revolusjon på vei til videre studier

Denys og Oleana går påbygging til generell studiekompetanse. Denne historietimen var temaet revolusjoner. De to elevene synes det var hyggelig med besøk utenfra.

Vil jobbe i barnehage

Barne- og ungdomsarbeiderfaget er populært, og Natticha, Robin og Fardawsa viser litt hva de holder på med for å forberede seg til en hverdag tett på ungdom og barn. Alle tre håper på å få lærlingeplass i barnehage når skoleåret er over.

Spenning hver dag

I praksisrommene hos Elektro og datateknologi var det stor aktivitet. 

Thomas er opptatt med dagens utfordring gitt av lærerne på Vg1 Elektro og datateknologi, og dypt konsentrert er kollegaen Wali, også.

I klasserommet rett over gangen er det også aktivitet. Karoline sørger for å spare på ressursene.

– Disse kan vi bruke på nytt igjen, sier Karoline.

Men da må hun rydde opp litt først. Hun går vg1 og trives godt.

Transport og logistikk

Martyna er godt i gang med fagene i transport og logistikk og satser på en fremtid innen spedisjon. Kontaktlærer Bjørn Arne innleder om dagens tema.

Nede i maskinhallen er det truckene som regjerer. Eller rettere sagt de som håndterer doningene, da. Her er det Nina på Vg2 som er klar for å sette pallene på rett plass.

Helse på komprimert tid

Det er godt noen vet hvordan de kan gjøre dagen så god som mulig for "Olga" i sykesengen. Anja, Marta og Thomas er på god vei til å bli helsefagarbeidere. Og det gjør de i dobbelt hastighet. De tar nemlig utdanningen helsefagarbeider på komprimert tid. Men de tar seg god tid med Olga, altså.

Når sekundene teller

I et annet rom er det liv om å gjøre. Efrem har oppdaget at et spedbarn har satt noe i halsen. Målretta slag gjør at dukka igjen har frie luftveier.

Men Anna trenger også hjelp, og det litt fort. Donia utfører hjerte- og lungeredning på dokka.

Donia har full kontroll på både blås og kompresjoner.

– Nå kommer det et lite stikk

En gjest får sjekket om hun har betennelse i kroppen. Zebib måler CRP, noe hun har gjort mange ganger før. Hun går Vg3 og er på god vei til å bli helsesekretær.

Hvordan går det med føttene dine?

Utenfor skolens egen fotklinikk er det gode råd å få om undersåttene. Hanne og Luana blir snart fotterapeuter, og gir råd om hva som kan føre til plager. Har ikke føttene det bra, går det ikke så bra.

Service er viktig overalt

Elevene på Vg1 Salg, service og reiseliv guider og markedsfører og beregner utgifter og inntekter.

Sarab tenker å jobbe i butikk. Men reiselivsfaget virker spennende det, også. Salg, service og reiseliv gir mulighet til å jobbe med begge deler.

Et ekstra år

Mange elever ønsker å ha et bedre grunnlag før de starter på ordinært videregående løp.

Melisa, Jenjira og Abiy går tilrettelagt utvidet løp, et slags "forberedende" år med mye norsk og samfunnsfag før de starter på Vg1. De trives godt.

Og du; ikke nøl med å ta kontakt med oss om du lurer på noe om alle mulighetene på Kompetansebyggeren.

Du kan lese mer om alle mulighetene på Kompetansebyggeren her.