Elevene arrangerer byttemarked

Elev holder opp prinsessekjole
Ayan holder orden på prinsesseavdelingen.

Av:

Randi Nørstebø

Publisert:

12.12.2023

Oppdatert:

12.12.2023 kl.21:48

På selveste Luciadagen kan du bytte til deg klær i kantina. Målet er både trivsel og læring.

TUB trenger språktrening og Salg, service og reiseliv (SSR) trenger trening i å arrangere. Da passer det godt å samarbeide om et byttemarked.

Alle elever i sving

Noen ukers planlegging er tilbakelagt. Elevene har jobbet i ulike grupper. Noen har hatt ansvar for markedsføring, andre for mottak av klær og sko, noen har ansvar for å lage det fint og oversiktlig i kantina mens en gruppe virkelig har fått bryne seg, fordi de har hatt ansvar for å holde i alle trådene.

Et viktig tema

Målet for byttemarkedet er først og fremst å skape en hyggelig møteplass for elevene. Gjenbruk er ikke bare i vinden. Det er veien å gå. I tillegg får TUB språktrening og SSR får krysset av på minst et par kompetansemål. 

Elevene på Salg, service og reiseliv skal lage et større arrangement og tenke på alle elementene som ligger i dette. Blant annet skal de tenke på markedsføring, planlegging, sikkerhet og evaluering.

– Det har vært skikkelig moro å samarbeide med TUB, sier kontaktlærer for Salg, service og reiseliv, Randi Nørstebø.

Ideen til å lage et gjenbruksmarked kom fra Kathrine Egtvedt som lenge hadde ønsket å sette i gang et slikt prosjekt for elevene sine.

– Det er flott at vi kan ha fokus på bærekraft på skolen, mener kontaktlærer for TUB, Kathrine Egtvedt, og understreker at bærekraftig utvikling er viktig del av den overordna delen av læreplanen.

Elev jobber på PC