no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

HeyTek

HeyTek rommet

Publisert:

29.06.2023

Oppdatert:

03.04.2024 kl.13:14

Velkommen til HeyTek! Utforsk vårt teknologiske univers med VR- og AR-utstyr, gaming-PCer, 3D-printere og programmeringsverktøy.

På HeyTek i 3. etasje foregår det ordinær undervisning på en ikke-ordinær måte. Her brukes gaming, visualisering og kreativitet i opplæring. Rommet er tilgjengelig for alle på skolen, og bookes i Outlook.

HeyTek holder åpent hver midttime, til sosialisering, gaming og kreati verksted. Hver onsdag når det er studieverkested, holder HeyTek åpent. 

Pc-rom

Informasjon om utstyret på HeyTek:

VR-briller:

HeyTek har 10 VR-briller til bruk i undervisning. Det finnes 4 briller av typen VIVE og 6 briller av typen META Quest Pro. Med VR kan du gå inn i den virtuelle verden og oppleve ting som kanskje ikke er mulig i den virkelige verdenen. Det er flere ulike typer programvarer tilgjengelig for VR-briller, der man kan øve på problemløsning, prøve seg som orkesterdirigent, lære å mekke bil eller rett og slett utforske oppbygging til ulike deler av kroppen. VR brukes oftere og oftere i opplæring både på skolen og ute i industrien.

HoloLens:

HoloLens brukes omtrent som VR, men her opplever man samtidig å være tilstede i det faktiske rommet, det er altså en brille som legger digitalt innhold til det du ser i omgivelsene rundt deg. Denne teknologien refereres ofte til som mixed reality (MR). MR aktiviserer elevene i egen læringsprosess, siden de kan utforske og styre objektene de ser på. De som ikke har på seg brillene, kan følge med på en skjerm for å se hva som skjer. Dette kan videre føre til gode klasseromsdiskusjoner og refleksjoner som fremmer læring.

Gaming-PCer:

På HeyTek finnes det 16 topp moderne gaming-PCer. Også her er det et stort utvalg spill tilgjengelig, som kan brukes på ulike måter i undervisningen. Vi har spill både knyttet til Steam, Ubisoft, Origin og Epic games plattformene. Kanskje vil man øve kommunikasjon på fremmedspråk med spillet "keep talking and nobody explodes", bruke spill til å drøfte etikk og moral, øve samarbeid ved å bygge en verden i sims eller utforske verdensrommet gjennom Space engine.

3D-printer:

HeyTek har en 3D-printer tilgjengelig, i tillegg finnes det flere 3D-printere på Tek-avdelingen. Hva du kan 3D-printe er omtrent bare begrenset til fantasien. Tegn det du vil lage i egnet 3D-tegneprogram og sett i gang produksjonen.

Cricut vinylkutter:

Vinylkuttere brukes til å skjære ut omriss av det du må ønske i ulike typer materialer. Dette kan være vinyl til å stryke på klær, eller som klistremerker, papp eller i ennkelte tilfeller også tøy. Tegn det du ønsker, behandle det til å bli en silhuett og kutt det ut.

Symaskiner:

Bærekraft og redesign er i vinden som aldri før. På HeyTek har vi nå flere symaskiner, i tillegg til en overlocke maskin. Ta med deg et plagg du vil reparere eller sy om å slå deg løs.

Playstation:

HeyTek har 5 PS5-maskiner med konsoller. To maskiner har også rigg for bilkjøring, med seter, pedal og ratt. Her kan en øve på bilkjøring, samarbeid og kommunikasjon, eller rett og slett bare ha det gøy med spill som FIFA eller boksing.

Programmeringsutstyr:

Det finnes mye forskjellig programmeringsutstyr/roboter. Vi har blant annet tilgang på klassesett med Micro:bit med tilhørende biler og kit for smarthus, sphero bolt roboter, Dobot Arduino robotarm, Edison roboter og Raspberry pi 4.

Thorny Cesilie Bie Andersen

Rådgiver og leder for HeyTek

thorny.cesilie.bie.andersen@vtfk.no

481 12 138