no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Helsefagarbeider - fireårig praksisbasert opplæring

Nå kan du utdanne deg til å bli helsefagarbeider der du er mye i praksis og får utøve yrket omtrent fra dag én. Tilbudet heter Helse- og oppvekstfag, vekslingsmodell.

Har du lidenskap for å arbeide med mennesker og vil ha en kombinasjon av teori i klasserommet og praktisk erfaring på steder som sykehjem? Da kan vårt nye tilbud være noe for deg – faktisk er vi eneste skole i landet som tilbyr nettopp dette.

 

20221130_132408.jpg
− Jeg lærer veldig mye når jeg jobber i praksis, enda mer enn å kun være på skolen, sier Fatou Touray. I 2022 gikk hun sitt første år på helsefagarbeider – fireårig praksisbasert opplæring. 

Dette er et utdanningsløp på fire år, som tilbyr en unik blanding av praktisk, fleksibel og individuelt tilpasset opplæring. Det unike er at praksisen starter svært tidlig i skoleåret det første skoleåret. Det første året er elevene to dager på skolen, og tre dager ute i praksis. Begge deler med tett oppfølging av lærer og veileder på praksisstedet. 

Gjennom alle årene er du både lærling i bedrift og elev, med opplæring i fellesfag som norsk, matte og engelsk. 

Det at dette utdanningsløpet er individuelt tilpasset, betyr at elevene får et skreddersydd opplegg alle årene, der skolen tilpasser skole- og praksishverdagen etter hvor den enkelte elev er med tanke på kompetanse og ferdigheter. 
Vi samarbeider nært med Larvik kommune for å tilby praksisplasser på steder som sykehjem, hjemmesykepleien og tilrettelagte boliger for personer med funksjonsnedsettelser. 

Dette utdanningstilbudet er tilgjengelig for alle etter fullført ungdomsskole. Tilbudet kan søkes på i søkeportalen vigo.no, utdanningsprogrammet heter Helse- og oppvekstfag, vekslingsmodell.

Les om Fatou som tar den praktiske veien til målet.

Kontaktinformasjon

Arne Dag Torssønn Ous

Avdelingsleder helse- og oppvekstfag

arne.ous@vtfk.no

413 13 710

Publisert: 25.01.2024 Oppdatert: 29.01.2024 kl.08:54