Vg2 Kokk- og servitørfag

Programfaget handler om samspill mellom råvaretilgang, teknologi, økonomi og trygg matproduksjon. Vg2 kokk- og servitørfag skal bidra til at du utvikler selvstendighet og blir en omstillingsdyktig, samarbeidende og serviceinnstilt fagarbeider som dekker behov for arbeidskraft.

Alle fagene skal bidra til å realisere verdigrunnlage for opplæring. Her lærer du å bidra til ressursutnyttelse og produksjon på en etisk forsvarlig og bærekraftig måte ved servering og salg av mat- og drikkevarer. Programfaget skal bidra til forståelse av norsk, samisk og internasjonal mat og drikke som kulturbærere i samfunnet.

Fag- og timefordeling:

Fellesfag:

- Kroppsøving

- Norsk

- Samfunnskunnskap

Felles programfag:

- Bransje og arbeidsliv

- Råvare, produksjon, salg og service

Yrkesfaglig fordypning:

- Yrkesfaglig fordypning

Du vil lære:

- Om produksjon

- Salg og servering av mat- og drikkevarer

- Om norsk, samisk og internasjonal mat og drikke

- Mat og drikke i frohold til kulturer

Du bør like å:

- Lage og servere mat og drikke

- Prøve nye ting

- Samarbeide

Kjerneelementene:

- Håndverksferdigheter

- Bærekraftig mat- og drikkeproduksjon

- Arbeidsliv og yrkesidentitet

- Kvalitet og trygg mat

Ved å gå denne veien kan du få jobb i ulike:

- Restauranter

- Hotell

- Institusjoner

- Båter

Publisert:

31.01.2023

Oppdatert:

21.09.2023 kl.10:01