Alle fagene skal bidra til å realisere verdigrunnlage for opplæring. Her lærer du å bidra til ressursutnyttelse og produksjon på en etisk forsvarlig og bærekraftig måte ved servering og salg av mat- og drikkevarer. Programfaget skal bidra til forståelse av norsk, samisk og internasjonal mat og drikke som kulturbærere i samfunnet.
Fag- og timefordeling:
Fellesfag:
- Kroppsøving
- Norsk
- Samfunnskunnskap
Felles programfag:
- Bransje og arbeidsliv
- Råvare, produksjon, salg og service
Yrkesfaglig fordypning:
- Yrkesfaglig fordypning
Du vil lære:
- Om produksjon
- Salg og servering av mat- og drikkevarer
- Om norsk, samisk og internasjonal mat og drikke
- Mat og drikke i frohold til kulturer
Du bør like å:
- Lage og servere mat og drikke
- Prøve nye ting
- Samarbeide
Kjerneelementene:
- Håndverksferdigheter
- Bærekraftig mat- og drikkeproduksjon
- Arbeidsliv og yrkesidentitet
- Kvalitet og trygg mat
Ved å gå denne veien kan du få jobb i ulike:
- Restauranter
- Hotell
- Institusjoner
- Båter