no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Vg2 Kokk- og servitørfag

Programfaget fokuserer på samspillet mellom råvaretilgang, teknologi, økonomi og trygg matproduksjon. Gjennom Vg2 Kokk- og servitørfag utvikler du selvstendighet, omstillingsevne og samarbeidsevner – kvaliteter som gjør deg til en serviceinnstilt fagarbeider som møter arbeidslivets behov.

Alle fagene bidrar til å styrke opplæringens verdigrunnlag. Du lærer å utnytte ressurser og drive produksjon på en etisk forsvarlig og bærekraftig måte, med fokus på servering og salg av mat- og drikkevarer. Programfaget gir også innsikt i hvordan norsk og internasjonal mat og drikke fungerer som viktige kulturbærere i samfunnet.

Fag- og timefordeling

Fellesfag:

  • Kroppsøving
  • Norsk
  • Samfunnskunnskap

Felles programfag:

  • Bransje og arbeidsliv
  • Råvare, produksjon, salg og service

Yrkesfaglig fordypning:

  • Yrkesfaglig fordypning

 

Du vil lære:

  • Om produksjon
  • Salg og servering av mat- og drikkevarer
  • Om norsk, samisk og internasjonal mat og drikke
  • Mat og drikke i frohold til kulturer

Du bør like å:

  • Lage og servere mat og drikke
  • Prøve nye ting
  • Samarbeide

Kjerneelementene:

  • Håndverksferdigheter
  • Bærekraftig mat- og drikkeproduksjon
  • Arbeidsliv og yrkesidentitet
  • Kvalitet og trygg mat

Ved å gå denne veien kan du få jobb i ulike:

  • Restauranter
  • Hotell
  • Institusjoner
  • Båter

Publisert:

31.01.2023

Oppdatert:

08.01.2025 kl.13:43