Feirer mangfold og likeverd for alle i juni

Bilde av regnbuevimpel utenfor Kompetansebyggeren
En vimpel i regnbuefarger vil henge utenfor Kompetansebyggeren i hele juni.

Av:

Randi Nørstebø

Publisert:

04.06.2024

Oppdatert:

04.06.2024 kl.13:27

En vimpel i alle regnbuens farger vil henge utenfor skolen i hele juni.

Mandag morgen den 3. juni, ble det heist regnbuevimpel på flaggstanga utenfor Nordbyen 40. Der skal den henge hele måneden.

Fylkestinget i Vestfold fylke har vedtatt at alle de videregående skolene skal flagge med regnbueflagg i juni. Dette ble vedtatt i vår, etter at ungdomsrådet la frem at de ønsket seg dette.

Flagger for mangfold

Rektor Jan Magnar Antonsen sendte denne hilsenen til alle elevene ved Kompetansebyggeren:

– Når vi heiser regnbueflagget på Kompetansebyggeren, ønsker jeg meg at vi lar den fargerike regnbuen symbolisere ikke bare kjønnsmangfoldet, men HELE mangfoldet på skolen vår!

Rektoren ønsker at regnbuesymbolet skal minne oss på likeverdet for alle:

– Jeg ønsker at det skal minne oss på at vi er mange nasjonaliteter og land, mange språk, mange religioner og livssyn, mange kulturer, mange meninger, som her på Kompetansebyggeren er sammen hver dag og respekterer hverandre for de vi er og for det vi står for. Vi feirer mangfold og likeverd for alle i juni, understreket Antonsen.

65 nasjoner representert

Kompetansebyggeren har et stort mangfold blant elever og ansatte. Dette skoleåret går det over 65 ulike nasjonaliteter på skolen.

Regnbuevimpelen skal henge på flaggstanga i hele juni, bortsett fra 7. juni. Da skal det norske flagget til topps for å markere unionsoppløsningen fra Sverige i 1905.

– Jeg ønsker at det skal minne oss på at vi er mange nasjonaliteter og land, mange språk, mange religioner og livssyn, mange kulturer, mange meninger, som her på KB er sammen hver dag og respekterer hverandre for de vi er og for det vi står for. Vi feirer mangfold og likeverd for alle i juni!»

- Jan Magnar Antonsen, rektor