no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

- Mer praktisk jobbing blir bra

Sivert Lysnes er klar for praktisk jobbing på elektrofag. Foto: Henritte Iversen

Publisert:

19.08.2019

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

577 nye Vg1-elever startet på Thor Heyerdahl i dag.

– Det blir spennende og gøy å begynne på Thor Heyerdahl, sier Sivert Lysnes (16).

Klokka har nettopp passert 08.30 mandag. Myldrelyder fra spente Vg1-elever har stilnet i Boligmappa Arena, der de blir tatt imot av rektor, studierektorer og avdelingsledere.

Flere nye på yrkesfag

I år er det 320 som starter på yrkesfag, mens 257 skal gå på studieforberedende utdanningsprogram. Til sammen blir det ca. 1 550 elever ved THVS dette skoleåret.  

Mange spente nye Vg1-elever. Foto: Henriette Iversen

Sivert Lysnes er en av de som har valgt å gå på en populær yrkesfaglinje. Elektrofag hadde i år 20 prosent flere søkere til de 48 plassene på Vg1.

– Jeg ser frem til at det blir mer praktisk jobbing enn det det var på ungdomsskolen, jeg er litt lei all lesingen. Det blir bra å lære mer om elektronikk for det er jeg veldig interessert i det. Jeg håper det blir gøy, sier Sivert som har gått på Mellomhagen ungdomsskole.

190 dager skole

Rektor Kjølv Eidhammer hadde full forståelse for at mange nok var spente og nervøse da han møtte de nye. Han hadde en tydelig oppfordring:

– Husk å ta vare på de rundt deg i tiden fremover, og pass på at folk har det bra, sa han fra gulvet i Arena.

– Det er 190 skoledager i ett år, prøv å gjør skolearbeidet så godt du kan. Og gjør ditt beste for å være en god medelev. Skal du prate om andre, så sørg for at det er sant, godt og nyttig.

Vil bli lærer

Ingvild (16) og Helle (15) har kun en sommerferie mellom livet på Mellomhagen ungdomsskole og det nye som venter på Thor Heyerdahl. De to venninnene skal gå på musikk og dans og har store forventninger til at det skal bli bra.

– Det er en veldig fin skole og jeg har hørt det er et godt miljø på linjen. Jeg har ikke gått på dans tidligere, så det blir gøy å prøve noe nytt, sier Helle.

(fortsetter under bildet)

Helle og Ingvild skal begynne på musikk og dans. Foto: Henriette Iversen

Som vi kunne lese i Østlands-Posten, hadde musikk og dans 33 prosent flere søkere i år sammenlignet med i fjor. 32 elever starter på Vg1 og det er nokså lik fordeling av de som skal gå dans og musikk.

– Jeg gleder meg til nye fag og nye folk. Å gå musikk her blir en morsom måte å gå skole på. Jeg skal bli lærer og da er det morsomt med musikkbakgrunn, sier Ingvild.