no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

- Russetiden skal være fin for alle

- Vi feirer at skolen er over, men vi sørger på en måte over at vi ikke kommer til å se hverandre hver dag lenger, sier russepresidenten i 3STFR. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

15.01.2019

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Han har et avslappet forhold til russetiden, og ble russepresident for å gjøre den bra for så mange som mulig.

Da Sigurd Myhre Vittersø fortalte hjemme at han var valgt til russepresident, kom spørsmålet om han kom til å klare å kombinere det med skolearbeid.

- Da svarte jeg «ja». 

Hele russestyret bidrar

For det er krevende å være avgangselev på realfag, og han er vant til å jobbe hardt. Det må han for å oppnå målet om å komme inn på ingeniørstudiet ved NTNU i Trondheim. I tillegg har Sigurd mange rundt seg som hjelper til. Medelever gjør sitt til at russetiden skal bli fin, og de som sitter sammen med han i russestyret gjør en god innsats med sine ulike verv, kan presidenten fortelle.

Han forteller også ikke bruker spesielt mye penger på russetiden.

- Jeg satser ikke spesielt mye og kommer ikke til å bruke mye penger på russetiden. Målet er å ha det så gøy som mulig uten å satse alt, sånn tror jeg det er for de aller fleste, sier han.

Utfordring for Kreftforeningen

Svaret til Sigurd gjør det lettere å forstå betydningen i «Mad decent» som står trykket på genseren hans. «Gal anstendig» sier Google translate. Men bak uttrykket på brystet til kompisgjengen ligger det en avslappethet, til livet og til tiden som venter dem som russ.

- Det er ikke bestandig nødvendig å være best, bare du er grei og oppfører deg ok.

Grei er et adjektiv som kan favne om russekullet ved Thor Heyerdahl i år. Det viser utfordringen som ble satt i gang på Instagram i oktober der russegruppene ga penger til Kreftforeningen og oppfordret en annen gruppe til å gjøre det samme. Utfordringen spredte seg i hele landet i løpet av en uke og resulterte i ca. en halv million kroner til foreningen.

I mars skal russen delta i innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft – der de videregående skolene i Vestfold konkurrerer om å donere mest.

Også Amnesty er et formål russen støtter, det samme er rosa sløyfe-aksjonen og Bry deg-kampanjen mot narkotika.

- Et bra russekull

Sigurd er ikke typen som er mest frempå og for han var det ikke viktig å bli valgt til øverste leder for russestyret. Men den rolige Tjodalyng-gutten legger ikke skjul på at han ble veldig glad da han etter håndsopprekking fra russekullet ble valgt til president. 

Det betyr at han kan være med på å forme det han håper blir en veldig hyggelig russetid, med gode arrangement der alle føler seg velkommen og inkludert.

- Vi feirer at skolen er over, men vi sørger på en måte over at vi ikke kommer til å se hverandre hver dag lenger, sånn som vi gjør i dag, sier Sigurd og tenker på de gode kompisene han har fått på realfag.

Hva sa du da, for å bli valgt til russepresident?

- Jeg går på realfag, og vi er vel kjent for å legge en del arbeid i skolen. Det samme har jeg tenkt til å gjøre med russearbeidet, og det fortalte jeg. Jeg tror det var det som vippet lasset, smiler han.

Har du noen oppfordringer til russen i år?

- Det må være å oppføre seg pent, ta vare på hverandre og vise respekt for både hverandre og de rundt oss. Det tror jeg skal gå veldig bra, for dette er et bra kull, avslutter han før han tar trappene fatt til femte etasje.