no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

– Alle har noen å gå for!

Foto: Stine Indahl

Publisert:

28.02.2018

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Kreftsaken engasjerer som alltid THVS-russen. Onsdag 14. mars går de for Krafttak mot kreft.

– Det er nok mange som tror at når en har overlevd kreften så er en frisk. Men vi ser jo nå at mange har smerter og plager i flere år etterpå – ja kanskje livet ut. De sliter med helt dagligdagse ting som vi tar for gitt, sier Andrea Eftang Rø i aksjonskomiteen for Krafttak mot kreft.

«Minst én av tre som overlever kreft rammes av senskader. I år samler vi inn penger for at flere skal få et bedre liv etter kreft. Reddet liv skal også leves», skriver Kreftforeningen på sine nettsider.  Årets innsamlingsmål på landsbasis er å samle inn 50 millioner kroner i perioden 26. februar til 17. mars. På THVS lover russen å gjøre det de kan for å nå det ambisiøse målet.

– Vi har 230 påmeldte bøssebærere så langt og håper at enda flere registrerer seg fram til 14. mars. Er det noen som ikke har mulighet til å gå på selve aksjonsdagen, forsøker vi å legge til rette for at alle som ønsker kan bidra på en eller annen måte, sier Nadia Storhaug.

Tom for energi

Onsdag fylte årets russekull Kon-Tiki til siste plass da de selv arrangerte kick off for innsamlingsaksjonen. Det ble et sterkt møte med kreftsyke Jarle Gogstad som fortalte sin historie fra han fikk kreftdiagnosen i oktober 2013 og fram til i dag. Fortsatt kjemper 44-åringen mot sykdommen en rekke plager etter tøffe runder med cellegift, stråling og immunterapi.

– Smertene kan egentlig ikke beskrives. Jeg har lyst til å gjøre alt, men orker ikke en dritt. På det verste ligger jeg i senga 18-20 timer i døgnet. Selv om jeg har gledet meg til å møte dere i dag, så er det nesten ikke mulig å komme seg opp av senga. Energien er ikke der, forteller Gogstad.

– Gå for Jarle!

Etterpå la ikke russen skjul på at Gogstads skildring av sin egen hverdag gjorde inntrykk.

– Jarle har en veldig sterk historie, og det er viktig for oss at han har mulighet til å komme hit og fortelle den selv. Forhåpentligvis bidrar hans historie til enda flere bøssebærere på aksjonsdagen, sier Andrea og Nadia, og legger til:

– En tenker kanskje at det bare er gamle folk som får kreft, men så møter en Jarle som er 44 år og har to barn. Kreften bryr seg virkelig ikke om alder. Hvis det er noen som føler at de ikke har noen å gå for den 14. mars, så kan de gå for Jarle. Han trenger denne hjelpen!

Økt samhold

For Andrea, Nadia og resten av THVS-russen blir innsamlingsaksjonen uten tvil årets viktigste gåtur.

– Med flere bøssebærere enn i fjor, når vi over enda flere områder. I tillegg håper vi at vi kan stå med bøsser både på Nordbyen, Amfi og på Fritzøe Brygge, forteller aksjonskomiteen.

Og målet har de klart:

– Vi vil engasjere så mange som mulig! Og så ønsker vi å gjøre innsamlingen til noe hyggelig og sosialt som kan gi enda bedre samhold blant russen. I tillegg hadde det selvfølgelig, som alltid, vært veldig gøy å slå russen i Sandefjord, avslutter avgangselevene.