no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

− Et smil kan bety mye for den som får det

Elevene starter smilekampanje, for et bedre skolemiljø og økt inkludering.
Adele Grubben Nicolaisen har selv opplevd å få komplement fra noen hun ikke kjenner, og vet at det kan bety veldig mye. Foto: Ellen Marie Skjefstad
Foto: Ellen Marie Skjefstad

− Vår oppfordring er: Smil til minst én du ikke kjenner hver dag. For den personen kan det bety en litt bedre dag, sier Adele Grubben Nicolaisen på medier og kommunikasjon Vg3.

Mange føler på utenforskap

Adele er leder av skolemiljøutvalget (SMU) på THVS og er en av initiativtakerne bak smilekampanjen som rulles ut på skolen nå. Målet er mer bevissthet rundt utenforskap – og hvordan man oppfører seg overfor andre.

Adele forteller at de i SMU har snakket om at mange elever føler seg utenfor. Spesielt gjelder det i starten av skoleåret, og for de som nettopp har startet på THVS, samt russen.

Som et ledd for å få til mer bevissthet rundt inkludering, og det å se andre utenfor sin egen vennekrets, satt de seg ned for å finne noe som kan hjelpe.

Møtes ved skolestart hver onsdag

− Det minste man kan gjøre er å være hyggelige mot hverandre og gi et smil. Det kan hende andre rundt deg har det tøft på en eller annen måte, og da kan et vennlig ansikt gjøre en stor forskjell, sier Adele.

Hver onsdag i fire uker skal elever og ansatte møte morgentrøtte ansikt ved inngangene, med et smil og et smiley-klistremerke til de som smiler tilbake.  

− Vi håper vi kan være med på å utgjøre en liten forskjell med denne kampanjen, sier Adele.

Publisert: 01.11.2022 Oppdatert: 01.11.2022 kl.13:33