no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

– Må skille oss fra konkurrentene


Av:

Stine Indahl

Publisert:

24.04.2018

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Roofie Rescue UB gikk helt til topps under fylkesmesterskapet. Nå venter NM.

– Det var helt uventet at vi skulle bli kåret til beste ungdomsbedrift under fylkesmesterskapet. Vi hadde absolutt ingen følelse av at det skulle bli noen NM-plass da vi satt i salen og nesten aldri ble ropt opp på scenen når vinnerne i ulike kategoriene skulle kåres.

Entreprenørskapselevene Mille Kihle Svensen, Beri Ahmad, Tine Wahlmann Iversen, Synne Elisabeth Sørlie og Lisa B. Gundersen koster på seg litt mimring midt i de siste forberedelsene før torsdagens norgesmesterskap på Lillestrøm.

– Vi hadde sittet stille i salen og flere andre bedrifter hadde gått hjem allerede. Vi mistet litt motet og vurderte å dra vi også, minnes jentene.

Såpass deppa var de at selv da juryen begynte å lese opp sin begrunnelse for hvem som stakk av med seieren i den aller gjeveste kategorien, hadde jentene troen på seier.

– Vi skjønte ingenting. Jeg tror vi hylte. Tårene rant, og vi klarte ikke å stoppe.

Forbedringer

Tilbake på skolebenken har adrenalinet stabilisert seg, og jentene har brukt de siste ukene på å forberede NM-deltagelse. Sammen med AutoHang UB og CordGuard UB skal jentene representere THVS og Vestfold på Lillestrøm 26. og 27. april.

– Vi har tatt tak i tilbakemeldinger fra skolemessa og fylkesmesterskapet og føler at vi har forbedret oss en og del. Blant annet har vi jobbet mye med pitchen og hvordan vi kan sørge for at dommerne husker akkurat oss.

– Nå er vi mer «på» i pitchen og fokuserer mer på selve produktet. Vi har fått tilbakemeldinger underveis på at dommerne ikke helt skjønte hva vi ville. Derfor har vi blitt tydeligere og legger mer vekt på å skille oss ut fra konkurrentene.

Stolte

Jentene gleder seg stort over at de i år er hele tre ungdomsbedrifter fra THVS som setter seg i bilen til Lillestrøm på torsdag.

– Det er høyt nivå i år. Det gjør oss stolte av THVS!

Hvorfor tror dere at ungdomsbedriften fra THVS gjør det så godt?

– Læreren! Lena (Nordby Jensen) er en bra lærer! Hun er støttende, gir mange gode råd og er opptatt av hvordan vi kan lære best på vår egen måte.

Vg2-elevene legger ikke skjul på at arbeidet med ungdomsbedrift har vært mer krevende enn de først hadde sett for seg.

– Det er mye jobb. Men selv om det kan være vanskelig av og til, så er det alltid gøy. Fordi vi er så interessert i det vi driver med og engasjert i produktet vårt, føles det ikke som skolearbeid som gjøres.

–  Skal ha det gøy

26. og 27. april håper jentene de klarer å glede seg over NM-opplevelsen og være stolte av all innsatsen som er lagt ned på veien.

– Vi har lyst til å vise fram hvor gode vi er. Samtidig vet vi at det er et høyt nivå, og vi skal ikke bli for skuffet hvis det ikke blir noen premier. Da er det bedre å fokusere på hvor langt vi faktisk har greid å komme, og på å ha det gøy. Det er stas å få være med i NM, avslutter jentene i Roofie Rescue UB.

Vise fram hvem vi er og hvor gode vi er. Ikke bli for skuffet hvis det ikke blir noen premier. Fokusere på hvor langt vi har klart å komme.