no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

− Tenk at vi klarte det!

Dugnaden for barna i Peru lot seg ikke stoppe av koronapandemien, i underkant av en halv million kroner ble samlet inn av THVS-elevene.
Ingjerd Beate Larsen, Elise Skuggedal Byholt og Rebekka Anvik takker alle elevene som har bidratt på den store dugnaden Operasjon Peru. − Noen har til og med vippset mer enn forventet, sier Rebekka.

− Vi hadde et håp om at vi skulle klare å få inn like mye som vi gjør hvert år, men vi var realistiske og tenkte at det kanskje ikke gikk med tanke på korona, sier Rebekka Anvik, leder av Operasjon Peru-komiteen, og legger til:

− Det her ble en julegave på forskudd!

Med hjerte for andre

Fortsatt er det noen etterslengere, men foreløpig resultat viser at elevene ved THVS samlet inn rundt 490 000 kroner den 22. oktober i år. Det vil si at de fikk inn like mye som i fjor. Fordelt på alle elevene på skolen utgjør det ca. 300 kroner innsamlet per elev. Det er komiteen svært fornøyde med. Både bedrifter og privatpersoner har stilt opp slik at elever kunne jobbe til inntekt til barna ved barnehjemmet og skolen i Monsefú nord i Peru.

− Det er ikke gitt at så mange tenker på andre enn seg selv med tanke på koronapandemien. Derfor er jeg skikkelig stolt av at vi fikk det til i år også, sier Rebekka.

Hun får støtte av Operasjon Peru-general Ingjerd Beate Larsen, avdelingsleder ved THVS:

− Vi håpet på et høyt beløp, men var usikre på om elevene hadde et hjerte for andre når de selv var inne i en utfordrende periode. Det viser det seg at de virkelig har, sier Ingjerd.

God beskjed i jula

Ingjerd har tett kontakt med de som jobber i Peru, og har allerede overbrakt den gode nyheten.

− De ble ordentlig glad, og det er spesielt hyggelig å kunne gi en slik beskjed opp mot jul. For dem betyr disse pengene at de er sikret å kunne drive videre, sier Ingjerd.

Hun roser årets Operasjon Peru-komite som har stått på for å skaffe elever jobber, og organisere før, underveis og etter selve dagen. De syv elevene som har utgjort komiteen har utført jobben på en fremragende måte.

Rebekka Anvik og Elise Skuggedal Byholt har ledet komiteen. De går Vg3 nå, noe som betyr at de har sitt siste år i prosjektet. Men begge ønsker å kunne bidra hvis det passer slik etter videregående, for eksempel med råd og tips til neste års komite.

Vil jobbe frivillig

Rebekka har dessuten lyst til å jobbe ved barnehjemmet i Peru et halvt år etter at hun er ferdig med ettårig bibelskole.

− Jeg håper jeg får mulighet til å jobbe der frivillig. Det har gjort inntrykk på meg hvordan disse barna har det når de kommer til barnehjemmet, og hvordan de får den hjelpen de trenger, sier Rebekka.

Hun håper de andre i komiteen fortsetter til neste år.

− De har gjort en kjempeinnsats, og kom raskt inn i måten vi jobber på. Derfor håper jeg de blir med videre, sier Rebekka.

Publisert: 11.12.2020 Oppdatert: 11.12.2020 kl.10:27