no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

− Vil være på skolen hele tiden

− Jeg håper vi kan bli godt kjent, og at vi kan være på skolen.
Rikke Andersskog (fra venstre), Mille Cecilie Hasle, Silje Engell Bjerkholt og Klara Seierstad er klare og spente.
Foto: Ellen Marie Skjefstad

Det sier Rikke Andersskog. Onsdag 18. august var hun en av til sammen 629 som startet i Vg1. Sammen med venninnene Mille Cecilie Hasle, Silje Engell Bjerkholt og Klara Seierstad skal hun gå studieforberedende. De fire er enige i at det er veldig fint å kunne treffe klassekamerater hver dag fremover.  

− Jeg orker ikke å bare ha digital undervisning, sier Mille.  

Heldigvis kunne vi glede oss over en oppstart på grønt nivå, med alle elever på skolen. Ingen er viktigere for en skole enn elevene, og alle som jobber på Thor Heyerdahl stortrives med et hus fullt av ungdommer som lager liv og røre rundt seg. Og endelig er det lov.  

Første møte med skolen 

Fra tidlig morgen møtte ungdommene – med god plass i store Jotron Arena – til startskuddet for skoleåret 2021/2022. Mange var spente, men gledet seg til de skulle i gang. Etter velkomst av rektor Lin Marie Holvik, gikk turen til klasserommene sammen med kontaktlærer for den første introduksjonen.  

Hele dagen kunne vi se klasser på vandring i bygget for å bli kjent, mange innom biblioteket, kantina og resepsjonen, ungdom som endelig fikk se hverandre igjen – og helt nye ansikt – etter en lang sommerferie.  

Midt på dagen møtte Vg2- og Vg3-elever opp, også mange av dem bruker nok litt tid på å komme inn i skolehverdagen igjen.  

Bli kjent med medelevene 

Rektor Lin Marie Holvik er stolt over de endelig mange mulighetene skolen har å by på. Men at vi bare blir så gode som vi gjør hverandre.  

−  Så i vårt grensesprengende fellesskap gjelder det noen veldig enkle spilleregler. Som å ville hverandre vel og gjør hverandre gode, sa Holvik til elevene.  

− Inkluder de du kjenner og de du ikke kjenner. Ta deg tid til å bli kjent med de du går i klasse med. Alle sammen. Kjenn godt etter og bruk tid på å lære litt om hvem de er. Da blir hver dag så mye mye finere. Så har vi masse godt humør på skolen vår, og vi håper du har det samme.  

Les hele talen til rektor her

Kjære alle nye førsteklassinger ved Thor Heyerdahl videregående skole! 

Først av alt. Hjertelig velkommen til oss og takk for at dere søkte plass ved vår skole og sa ja til plassen. Ingen er viktigere for en skole enn elevene, og alle vi som jobber her stortrives med et hus fullt av ungdommer som lager liv og røre rundt seg. Og endelig er det lov. Etter at både dere, på grunnskolen i både 9. og 10. klasse har opplevd en pandemi som har gitt en helt annen skoledag enn noen andre før dere har vært med på, kan vi nå alle være sammen her i det flotte huset vi har her i Hoffsgate.  

På skolen vår har vi en visjon, det betyr at vi mener noe om hvordan vi skal jobbe sammen, og hvordan vi ser for oss at fremtiden skal bli for dere og oss. Vi bærer jo navnet etter en vitenskapsmann og eventyrer, en av Larviks store menn og en stor internasjonalt anerkjent person, Thor Heyerdahl, og vi vil gjerne bære arven etter han videre.  

Derfor har vi bestemt oss for å være et grensesprengende fellesskap. Dette er viktig for meg å si, og viktig for meg at dere prøver å tenke gjennom hva betyr. Jeg vet du er en ressurs. Jeg vet du kan mye. Jeg håper du byr på din kunnskap, at du sier høyt fra om hva du kan, hva du ønsker vi skal få til sammen og hva du har lyst at vi skal prøve. Jeg håper du får lyst å starte en bedrift, lære om bærekraft, er med på å sikre at byggfagene blir grønne eller at vi videreutvikler oss innenfor teknologi. At du får lyst å gå i fjellet eller tenke at du kan bli en ballettdanser som forandrer verden, eller en kokk som bidrar til vi alle forstår mer av hva mat betyr for kropp og sjel.

På denne skolen er det så uendelig mange muligheter, men vi blir bare så gode som vi gjør hverandre. Så i vårt grensesprengende fellesskap gjelder det noen veldig enkle spilleregler. Som å ville hverandre vel og gjør hverandre gode. Inkluder de du kjenner og de du ikke kjenner. Ta deg tid til å bli kjent med de du går i klasse med. Alle sammen. Kjenn godt etter og bruk tid på å lære litt om hvem de er. Da blir hver dag så mye mye finere. Så har vi masse godt humør på skolen vår, og vi håper du har det samme. Og jeg vil du skal vite at alle som jobber her er opptatt av at du som elev skal lære, utvikle deg og ha det bra her hos oss. Hvis du skulle grue deg en dag, eller oppleve noe du ikke synes noe om, må du for all del si fra til en av oss. Vi vil ditt beste fra første dag, og tar alltid på alvor hvis noen ikke har det bra. Så husk. Si fra.  

Å begynne på videregående er og skal være en endring fra 10. trinn. Dere er eldre og vil bli behandlet deretter. Vi forventer at dere tar ansvar, for dere selv, for de rundt dere, for læring og ikke minst for den flotte skolen dere nå begynner på. Vi har noen verdier vi står for, for eksempel at vi er modige, så modige at vi tør å sørge for at de rundt oss har det bra, og blir inkludert i fellesskapet, eller at vi er så modige at vi sier fra om noen gjør noe de ikke burde gjort. Så er vi nysgjerrige, på læring, på hverandre og på verden rundt oss. Og vi er utadvendte, det kan for eksempel bety å møte andre på en vennlig måte og å samarbeide med noen du ikke kjenner. Og at du engasjerer deg, for eksempel i elevdemokratiet eller andre aktiviteter, det setter vi stor pris på.  

Men det betyr også at vi er modige på vegne av klima og miljø eller ytringsfrihet, og vil komme til å være opptatt av bærekraftig utvikling i de årene dere er elever her. Vi kommer til å være modige og nysgjerrig på å bruk ny teknologi i læring, og prøve å være grensesprengende i vår måte å tenke på slik at akkurat du får den aller mest relevante kompetansen du kan få på det utdanningsprogrammet du har valgt. For å få til alt dette er også du svært viktig for oss.  

Alt det du kan trenger vi at du deler med oss, for vi må også lære av det dere kan, hvordan dere tenker, hva dere ønsker. Det er summen av det alle vi 2000 til sammen kan få til som utgjør skolen vår. Du skal lære, men det skal også vi.  

Alle vi som jobber her vil ditt beste. Kontaktlæreren din er din nærmeste og aller viktigste person. Så har vi alle faglærerene dine, elevassistentene, elevtjenesten med rådgivere, helsesykepleiere, miljøarbeidere, mange ledere, alle renholderne våre er glade i alle elevene. Det er også hele gjengen på IT og drift og alle som sitter i administrasjonen, i resepsjonen. Og i år har vi litt ekstra omsorg for dere i en som heter Ingjerd Beate som sitter i 1. etasje. Hun skal være med å gjøre skoledagen enda litt bedre for oss alle.  

Så holder vi på å få oss teknologirom med gamingmaskiner og roboter og 3D-printing til lek og læring. Vi skal også ha massevis av aktiviteter, musikk og konserter og en skole som lever. Men da må du bidra med ditt gode humør, du må ta vare på skolen som nå er din i noen år fremover, du må være snill og god med dine medelever, dine lærere og alle folka her i huset og alle du kommer i kontakt med i bedrifter du besøker, og du må jobbe med fagene dine og aldri være redd for å be om hjelp. Her kan vi prøve å feile, så skal vi hjelpe deg mot målet. Og helt til slutt, vær hjemme hvis du er syk, og husk å vask henda godt.  

Så fra meg, og oss til dere. Velkommen til Thor Heyerdahl og vårt grensesprengende fellesskap! 

Av de 629 Vg1-elevene skal 280 gå på studieforberedende, mens 349 begynner på yrkesfag. Totalt blir vi 1637 elever dette skoleåret. Vi har 20 nye ansatte og 93 klasser. 

Bilder fra første skoledag

20210818_082413.jpg20210818_082955.jpg20210818_081930.jpg20210818_120101.jpg20210818_111158.jpg20210818_115009.jpg20210818_114646.jpg20210818_114902.jpg20210818_100914.jpg20210818_084157.jpg20210818_082147.jpg

Publisert: 18.08.2021 Oppdatert: 18.08.2021 kl.14:30