no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Ambisiøse mål for fylkesmessa


Publisert:

12.03.2018

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Ungdomsbedriftene på THVS legger ikke skjul på at de sikter mot NM-billett.

Når årets fylkesmesse for ungdomsbedrifter åpner dørene i Skien Fritidspark 14. mars, er det med fem forventningsfulle bedrifter fra THVS. De har alle ambisjoner om å gjøre seg bemerket blant juryen.

– Vi går helt klart for NM-plass. Egentlig vil vi til EM også, fastslår Henrik Hurlen i CordGuard UB.

Skuffelsen etter skolemessa er snudd til motivasjon. Nå skal de slå skikkelig ifra seg i Skien.

– Det er ingen tvil om at vi gjorde ett par feilberegninger på skolemessa. Vi la for lite i salgssamtalene, og utstillingen vår var heller ikke mye å skrive hjem om, sier Hurlen ærlig.

Føler på presset

Sammen med JAFU UB, Roofie Rescue UB, AutoHang UB, og MulitBag UB skal CordGuard UB forsvare THVS ære i konkurranse med resten av Vestfolds ungdomsbedrifter 14. mars. Mens CordGuard UB har alt å vinne under fylkesmesterskapet, befinner AutoHang UB seg i motsatt ende av skalaen. Med to førsteplasser og en andreplass fra skolemessa, er fallhøyden stor.

– Vi føler på presset etter skolemessa, men vi har på ingen måte blitt kjepphøye. Det er alltid rom for forbedringer, sier Sondre Wiig Svendsen.

Også for Svendsen og resten av AutoHang UB er det kategorien Beste ungdomsbedrift (UB) som henger høyest. Nettopp denne kategorien er den som, sammen Beste IA (inkluderende arbeidsliv), sikrer direkte NM-plass.

– Beste UB er den vanskeligste prisen og vinne, samtidig som det er den desidert gjeveste. Vinner du den, er du jo den beste!

Lidenskap

– Dere sikter alle mot NM-plass – hva tenker dere er det aller viktigste for å gå helt til topps under fylkesmessa?

– Utstråling og lidenskap for produktet! Det innleverte materialet og den forberedte pitchen for dommerne blir viktig, men en kommer ikke unna troen på produktet. Det er helheten. Alt må stemme, sier Svendsen.

Deler erfaringer

Før fylkesmessa i Skien er den interne rivaliseringen lagt bort og ungdomsbedriftene forsikrer om at de heier på hverandre.

– Det var en del rivalisering på skolemessa, men nå står vi på THVS samlet. Vi hjelper hverandre så godt vi kan, deler erfaringer og lærer av hverandres feil. Vi føler at vi har bygd et godt nettverk, og tenker at alle er tjent med at vi snakker sammen. Det er ikke så lett å klare alt alene.

Høyt nivå

Entreprenørskapslærer Lena Nordby Jensen er trygg på at elevene stiller godt forberedt til messestart.

– Det viktigste for elevene nå i forkant er å lese seg opp på alle konkurransekategoriene og materiellet de har levert inn før konkurransen. De skal delta i mange konkurranser alle sammen, forteller Jensen.

Av de totalt tolv bedriftene som konkurrerer i kategorien beste UB, kommer fire fra THVS. Roofie Rescue UB og JAFU UN har meldt seg på i elleve kategorier. CordGuard UB og AutoHang UB deltar i ti kategorier mens MultiBag UB er påmeldt i åtte kategorier.

– Jeg har en veldig god følelse i år. Nivået i klassen er høyt, men også veldig jevnt. Jeg er derfor helt sikker på at det blir premiedryss i Skien Fritidspark onsdag 14. mars, avslutter Lena Nordby Jensen.

Les mer om fylkesmessa på Ungt Entreprenørskaps hjemmesider